17:27, tor, 23. Apr

Podrobnosti dogovora z mariborskimi urologi še nedorečene





Podrobnosti dogovora s štirimi urologi, ki očitno ostajajo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, še vedno niso znane. Tako ni jasno, ali se bo zaradi tega moral s položaja posloviti predstojnik oddelka Dejan Bratuš. Vršilec dolžnosti direktorja Janez Lavre še ni sprejel dokončne odločitve, je bilo vse, kar so povedali v UKC Maribor.

Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor in Dejan Bratuša, predstojnik oddelka za urologijo.
Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor in Dejan Bratuša, predstojnik oddelka za urologijo.

“Pogovori se bodo nadaljevali na prihodnjih delovnih sestankih. Ko bodo podrobnosti dorečene in bo sprejeta dokončna odločitev, bomo o tem obvestili tudi javnost,” so pojasnili.

Po poročanju Večera so štirje urologi konec decembra dali odpoved, domnevno zaradi težavnega odnosa s predstojnikom Bratušem. Tako strokovna direktorica UKC Maribor Darja Arko kot Bratuš, ki je na položaju že sedem let, sta bila nad to potezo presenečena, saj da do lanskega poletja s tega oddelka ni bilo pritožb.

“Ne vidim objektivnih razlogov za menjavo predstojnika,” je v ponedeljek povedala Arkova in dodala, da je imenovanje ali razreševanje predstojnikov oddelkov v pristojnosti direktorja kliničnega centra. Kot je takrat dejala, bo Lavre to odločitev sprejel še ta teden.

A temu ni tako. V UKC Maribor so sredi tega tedna potrdili, da so s štirimi urologi dosegli načelni dogovor, da ostanejo, drugih podrobnosti pa niso izdali.

Tudi predsednik zdravniškega sindikata Fides v UKC Maribor Boris Rižnar jih ne pozna. “Po informacijah, ki so mi jih dali direktor in zdravniki sami, so se dogovorili, da ob pogojih, ki mi niso čisto jasni, ostanejo,” je povedal. Po njegovih ocenah je najverjetnejša možnost dogovora, da predstojnik ne odstopi nemudoma, ampak po določenem času.

Odpovedni rok bi se omenjenim štirim urologom iztekel 18. februarja. Po besedah Rižnarja so si vsi medtem že našli možnost zaposlitve v drugih zdravstvenih ustanovah v Sloveniji. “Zdaj so v veliki skušnjavi, ker so videli, da so tam mnogo boljši pogoji dela kot pa pri nas,” je povedal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.