00:10, pet, 29. Mar

Dokumenti razkrijejo: Drsališča v Rušah letos ne bi bilo, ne glede na koronavirus





Dokumenti, ki smo jih pridobili, razkrivajo da ruškega drsališča letos ne bi bilo ne glede na koronavirus, medtem, ko pa ruška občina želi občane prepričati, da je za to kriva epidemija in koronavirus.

Že 12. novembra letos, so odpovedali sodelovanju ponudniku z razlogom, da ponudba za postavitev drsališča presega finančne zmožnosti, slab teden dni kasneje (18.11)  pa so javnosti prikazali, da drsališča v Rušah, ne bo zaradi koronavirusa. Iz tega je možno razbrati, da ni razlog koronavirus, ampak sredstva, ki jih Občina Ruše oz. Cezam nista pripravljena plačati ponudniku. Pridobili smo dokument, ki njihovo tezo o tem da je razlog koronavirus, zavrača in nakazuje na to, da enostavno niso bili pripravljeni plačati za postavitev drsališča.

Prav tako v tem dokumentu zapišejo tudi, da postopka javnega naročila ne bodo ponovili, kot je razvidno spodaj.

Svojim občanom pa želijo v Rušah predstavili lepšo resnico. In sicer, ne da ni denarja za postavitev drsališča, temveč pravijo, da je kriv koronavirus. “V letošnjem programu je bila načrtovana izvedba Velikega drsališča Ruše. Zaradi izjemno slabega epidemiološkega stanja v državi, se je Javni zavod CEZAM skupaj z Občino Ruše odločil, da letos Veliko drsališče v Rušah ne bo organizirano,” so nam odgovorili na Občini Ruše.

V Rušah ni interesa

Medtem, ko v Mariboru že napovedujejo Čarobni december, del katerega bo tudi drsališče, pa je očitno koronavirus priročni razlog v Rušah za odpovedovanje stvari, ki bi preveč stale, poskrbele pa bi za razvedrilo občanov. Kot kaže za covid-19 pogoji v Mariboru niso isti kot v Rušah, očitno gre samo za vprašanje volje izpeljati in dati denar za občane, kar pa očitno v primeru drsališča v Rušah ni v interesu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.