10:55, sob, 20. Apr

Dolino pod Poncami bo obiskalo več kot 200 otrok s spremljevalci s Podravja, z njimi bo navijala tudi Nika Križnar





Tokratna sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih je rekordno dolga. K njenemu zaključku bo junake zime z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava, med njimi tudi učenci in njihovi spremljevalci s štirih podravskih osnovnih šol. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.

“V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi. Vem, da prisotnost mladih navijačev veliko pomeni vsem skakalcem. Ko tekmujem, sem tudi sama navdušena nad otroškimi spodbudami, saj najmlajši navijači vedno povedo točno tisto, kar mislijo. Njihovo veselje tako pritegne, da bi jih najraje objel in se jim zahvalil, da so prišli,” je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Nika Križnar in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v Planico: “Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!”

Za skakalce navijajo že več kot štiri desetletja

Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. “Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,” je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Planico bo ta četrtek napolnilo več tisoč Otrok Triglava. Foto arhiv Zavarovalnice Triglav

V dolino pod Poncami tudi osnovnošolci iz Podravja

Planico bodo letos obiskali tudi učenci štirih podravskih osnovnih šol. “V Zavarovalnici Triglav otrokom z vse Slovenije že tradicionalno omogočamo ogled največjega slovenskega športnega praznika. Veseli nas, da bo dolino pod Poncami letos obiskalo kar 214 učencev s spremljevalci s področja, ki ga pokriva mariborska območna enota. Najmlajšim navijačem želimo, da v četrtek z bučnim navijanjem spodbudijo junake zime, v njih pa najdejo vzor in motivacijo za še bolj aktiven in zdrav življenjski slog,” je povedal Uroš Skuhala, direktor mariborske območne enote Zavarovalnice Triglav.

Znan zmagovalec natečaja za pokal Planica 7

Dogajanju pod Poncami se otroci in mladi letos pridružujejo tudi z izvirnimi risbami za pokal Planica 7. Pravi pokal bo narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka. Mladi ustvarjalec bo na zadnji dan največjega slovenskega športnega praznika pokal za tekmovanje Planica 7 izročil skakalcu, ki bo v štirih dneh zaključka svetovnega pokala zmogel sedem najboljših skokov. Dogajanju v Planici se bodo pridružili tudi nadobudni mladi umetniki Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so tekom ustvarjalnega natečaja za svoje risbice prejeli največ glasov širše javnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.