18:29, ned, 28. Jul

“Doma večkrat pozitiven, na testirnih točkah pa negativen. Kaj se dogaja?”





“Jaz od ponedeljka pozitivna, partner do včeraj negativen. Včeraj so se pojavili simptomi, vročina, bolečine… Doma cel čas pozitiven, na hag testu pa dvakrat negativen. Kdo razume?,” to je le eden zapis iz družabnih omrežjih.

V zadnjih dneh je takšnih zgodb ogromno. Delimo jih še nekaj:

“Moj je bil doma plus, sva šla oba na hitrega, ki že sedaj velja uradno. Evo, oba negativna. Gre do punce in ji reče, da je doma pozitiven, da naj še enkrat vzame. No in je le malo bolje vzela bris in je bil takoj pozitiven. V roku 10 minut je dobil dva izvida, negativnega in še nato pozitivnega,” je zapisala Neja.

“Jaz tudi dvakrat na hitrem negativna, na domačih testih pozitivna pa potem na PCR pozitivna. Vse to v enem dnevu,” doda Karmen. Barbi pa: “Noben ne razume več. Jaz sem tudi pozitivna od nedelje, mož je danes na samotestiranju trikrat pozitiven in je mogu na HAG testiranje, šel na dve testirni točki in negativen. Na PCR te pa itak ne pošlje.”

Tudi Petra je doma naredila pet testov in vseh pet je bilo pozitivinih: “Doktor me je dal dvakrat na PCR in dvakrat sem bila negativna.” Metina hči je bila zjutraj doma pozitivna, v zdravstvenem domu negativna in še preden je prejela SMS s sporočilom, da je negativna, je drugi test doma kazal še močnejšo črtico: “Pediater pa je rekel, da lahko gre čez kakšen dan v šolo, če se ok počuti.”

Obrnili smo se na Ministrstvo za zdravje in povedali, da številni poročajo o razlikah v testiranjih. Tako ni redko, da se nekdo testira doma in je pozitiven, na hitrih testih na covid točki negativen, samotestiranje pa ponovno pokaže pozitiven test. Znani so tudi številni primeri, ko je nekdo pri brisu iz nosu negativen, nato pa je bris iz ust pozitiven. Nekatere tuje države že prakticirajo bris iz ust, saj naj bi bil pri omikronu bolj zanesljiv.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.