14:53, čet, 28. Mar

Domače dobrote in bolšji sejem





Na prostoru pred šotorom je bilo to soboto zjutraj dokaj živahno. Turistično društvo Selnica ob Dravi, je pripravilo tržnico selniških dobrot.


Tudi tokrat je samo pogled na stojnice zbudil lakoto, saj se je na pisanih stojnicah našlo marsikaj.Kar veliko ljudi je tržnico zapustilo s polnimi vrečkami. Nakupovalce pa smo povprašali tudi, zakaj radi kupujejo na tržnici in večina odgovorov se je glasila, da zaradi tega, ker so izdelki sveži in domači.

Tržnica selniških dobrot drugače redno poteka skozi celo leto, v okviru občinskega praznika, pa stojnice le prestavijo iz ploščadi pri Brezniku, na osrednji kraj dogajanja ob občinskem prazniku.

Za dodatno živahnost na tržnici pa je to soboto poskrbelo društvo podeželskih žena in deklet, ki je organiziralo bolšji sejem.


Na sejem so lahko občani in občanke prišli kaj prodat, kupit ali menjat. Na svojih stojnicah so tako ponujali nekaj okraskov, starih strojev in drugih uporabnih reči.

Na selniškem bolšjem sejmu se je torej prodajalo kar nekaj stvari, prav tako, pa je to bila odlična priložnost za druženje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.