15:18, pet, 5. Jul

Dopustnik na obali našel naplavljeno tono kokaina





Dopustnik je na obali nemškega otoka Borkum v Severnem morju v aprilu našel več sumljivih vreč in o tem obvestil policijo. Kot so danes sporočili iz nemškega javnega tožilstva, je bil v vrečah kokain, skupno pa ga je na obalo naplavilo približno tono.

Iz urada javnega tožilca v Aurichu so potrdili, da so vreče vsebovale približno tono kokaina in da je primer prevzel zvezni urad kriminalistične policije. Zasežena količina je ena od največjih na obalah otokov nemške zvezne dežele Spodnja Saška v zadnjih letih.

Podobno količino nezakonitih drog so pred tem našli tudi na otoku Baltrum

Vprašanja, odkod so paketi z drogo prispeli, zakaj so se znašli na nemškem delu obale Severnega morja in ali je preiskava že pokazala, kdo so morebitni osumljenci, ostajajo še neodgovorjena, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih letih so na obalah nemških vzhodnofrizijskih otokov, med katere sodi Borkum, večkrat odkrili droge v vrečah. Leta 2021 so delavci na nasipu na obali v okrožju Aurich odkrili 25 kilogramov kokaina. Podobno količino nezakonitih drog so pred tem našli tudi na otoku Baltrum. Pakete s kokainom je v začetku leta 2017 prav tako naplavilo na tamkajšnje plaže.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.