07:27, sre, 3. Jul

Dover ne bo več direktor Snage: znano, kdo je novi direktor





Nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga je na današnji seji za novega direktorja družbe, ki je del Javnega holding Maribor, imenoval Vita Martinčiča. Kot so sporočili iz holdinga, bo vodenje podjetja prevzel 1. julija, potem k se zadnji dan junija izteče mandat dosedanjemu direktorju Francu Dovru.

Martinčič je nadzornike prepričal z ambicioznim programom za nadaljnjo krepitev gospodarskega poslovanja, po primopredaji poslov pa ga v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi čakajo pomembne naloge s področja urejanja infrastrukturnih pogojev za delovanje Snage, so še sporočili iz mariborskega javnega holdinga.

Na razpis za direktorja so se sicer prijavili trije kandidati, ob dosedanjem direktorju, ki je bil že nekaj časa trn v peti vodstva mestne občine, še Aleš Kumperščak in Martinčič, po izobrazbi kemik, sicer lastnik in direktor podjetja I-Tecter ter občinski svetnik Gibanja Svoboda v Slovenski Bistrici.

Po pisanju časnika Večer je bil dosedanji direktor nad odločitvijo presenečen ter je dejal, da ga o njej uradno sploh še niso obvestili. Prepričan je, da gre za politično ozadje, kar po njegovem mnenju kaže na to, da sploh ni pomembno, da so v njegovem mandatu uspeli podjetje stabilizirati, ampak šteje le, kateri stranki pripadaš.

Dover, sicer član SDS, je po poročanju časnika za sredo napovedal zbor delavcev, na katerem bo lahko komentiral več.

Odhajajoči direktor naj bi bil med zaposlenimi zelo priljubljen, marca lani so mu na zboru delavcev izrazili podporo. Vodstvo mestne občine ga je skušalo razrešiti že pred iztekom mandata, a jim to tudi zaradi jasnega nasprotovanja zaposlenih ni uspelo. Temu je takrat nasprotoval tudi zdaj že nekdanji predsednik nadzornega sveta in ugledni podjetnik Milan Lukić.

Snagini zaposleni so lani v skupni izjavi opozorili, da ima podjetje v zadnjih štirih letih že petega direktorja, kar po njihovem vpliva tako na zaposlene kot na konkurenčnost podjetja na trgu. Prepričani so, tako so takrat zapisali, da bi morala imeti prednost stroka in ne politika, prav tako so se po njihovem mnenju razmere v podjetju, odkar ga je vodil Dover, stabilizirale.

Mariborska Snaga je leto 2023 zaključila z nekaj več kot 400.000 evrov dobička, leto prej pa je ta znašal 1,1 milijona evrov.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.