18:21, pon, 29. Jul

Dovolj snega za 52. Zlato lisico





“Z moje strani je tekma potrjena, že danes bi lahko štartali“, je na konferenci izpostavil Filip Gartner, snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS). Glede na trenutne vremenske napovedi, so tako dvomi razblinjeni: 52. Zlata lisica bo “domovala” v Mariboru.

tiskovna Zlata lisica

Gartner je že uvodoma poudaril, da je danes res lep dan. “Na progi je od štarta do cilja dovolj snega, tu in tam ga je celo nekaj v rezervi za kakšne vremenske neumnosti,” je dejal. Po njegovi ocenil je sneg dobre kvalitete in dovolj na široko razprostrt, da ne bo težav s postavitvijo varovalnih ograj.

snežna kontrola proge Zlate lisice (3)

Zasneževalcem je čestital tudi Mitja Dragšič, novi vodja tekmovanja. “Proga je v odličnem stanju, seveda pa moramo še kar nekaj naredit,” je dejal. Jutri dopoldne bodo začeli s prepariranjem snega z vodo.

Vesel, da so priprave v zaključnih fazah, je bil tudi Srečko Vilar, generalni sekretar Zlati lisice. Poudaril je, da pripravljajo dovolj zanimiv program, ki bo pritegnil obiskovalce, ne samo iz Maribora, ampak širše. “Kljub temu, da Tina Maze ne tekmuje več, organizatorji pričakujemo dovolj odmevno tekmo, kajti tudi Ana Drev je pokazala, da sodi v sam vrh,” je povedal. Cene vstopnic ostajajo enake kot lani, torej 10 evrov na dan ali 15 evrov za oba dneva v paketu. Program same prireditve bodo tudi letos razširili v središče Maribora. Na Trgu Leona Štuklja bodo pripravili javno žrebanje startnih številk (ki se bo zaključilo s koncertom).

snežna kontrola proge Zlate lisice (1)

Boštjan Tancer, predsednik Smučarskega kluba Branik, pa je danes še enkrat poudaril, da je Zlata lisica (tudi) za klub dogodek leta. “Predvsem za mlade smučarje je to ključno, da Slovenke, ki sodijo v sam vrh, doživijo in spremljajo v živo.” Za najmlajše smučarje so spet pripravili poseben spremljevalni program – lisičkine talente na progi za otroke, t.i. bejbiki, kjer jih bo spremljal tudi Mitja Dragšič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.