23:01, čet, 18. Apr

Drama SNG Maribor s spletno premiero sodobne drame





Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v danes, 26. marca 2021, izvedla spletno premiero sodobne drame o tem, kako epidemija nenačrtovano združi razseljeno in odtujeno družino izpod peresa Nine Kuclar Stiković Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače v režiji Nejca Gazvode. Igrajo Maša Žilavec, Vojko Belšak, Julija Klavžar, Gorazd Žilavec, Žan Koprivnikin Matevž Biber.

Igra postavljena v čas epidemije

Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače je dramsko besedilo mlade dramaturginje Nine Kuclar Stiković, ki je nastalo na pobudo umetniškega vodje Aleksandra Popovskega kot odziv na pandemijo, ki je predrugačila naš svet.

Igra, ki je postavljena v čas epidemije, le-te ne preizprašuje z zdravstvenega, temveč z družbenega, družinskega in človeškega vidika. Že razseljena družina se je zaradi nastale ekonomske situacije ob ustavitvi sveta primorana združiti pod isto streho. V domače gnezdo, kjer sta živela samo še mama in najmlajši sin, bodoči maturant, se postopoma vrnejo še najstarejši sin, hčerka s fantom in oče, ki je družino pred časom zapustil, zapišejo na straneh SNG.

Na ogled tudi ta vikend

Dramaturginja je Nina Kuclar Stiković, scenografinja Urša Vidic, kostumografinja Katarina Šavs, oblikovalec svetlobe David Andrej Francky, lektorica Metka Damjan, svetovalec za borilne veščine Tomaž Barada, asistentka kostumografije Ana Janc.

Predstavo si bo po premieri mogoče ogledati še v soboto, 27. in v nedeljo, 28. marca 2021. Vstopnice so naprodaj na www.sng-mb.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.