06:15, pon, 16. Sep

Dramatično sporočilo župana: “Prosim vas, pravočasno se umaknite na varno”





Kot smo danes že poročali, je za del Slovenije prižgan rdeč alarm, alarmantno bo stanje predvsem na severozahodu države.

Na Facebooku se je oglasil župan občine Tolmin Alen Červ, ki je objavil pomembno sporočilo: “Agencija Republike Slovenije za okolje je za naš del Slovenije razglasila rdeči alarm. Za vse, ki se na svojih domovih ne počutite varno, svetujemo, da noč preživite na varnih lokacijah – pri sorodnikih, prijateljih ali enem od začasnih nastanitvenih centrov, ki so s strani Občina Tolmin zagotovljeni v Tolminu (dijaški dom), na Kneži (Dom puntarjev) in v Podbrdu (dom upokojencev).”

“Močnejši od narave nismo”

V kolikor potrebujete namestitev v nastanitvenem centru, to sporočite na številko občinskega štaba Civilne zaščite:  070-649-031 Dežurne sodelavke vam bodo nudile vse potrebne informacije in navodila, še zapiše župan Tolmina.

“Tekom dneva se bo preventivno urejalo lokacije problematičnih vodotokov in hudournikov. Na terenu je 24 strojev težke gradbene mehanizacije + tovornjaki za odvoz materiala. Močnejši od narave nismo, smo pa aktivirali vse možne moči za pripravo na današnjo noč. Iskreno upam, da po nepotrebnem, a napovedi kažejo, da bo pestro. Prosim vas – za vašo varnost in za varnost interventnih ekip, ki bodo na terenu – če bo potrebno, se umaknite pravočasno,” še navaja Červ.

Sedaj je čas za previdnost, takoj ko bo najhujše mimo se lotimo sanacije, nato pa NUJNO sistemskih preventivnih ukrepov, da bodo vodotoki in plazišča naslednjo vihro pričakali bolje urejeni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.