00:30, sob, 27. Jul

Drevi večni derbi med Mariborom in Olimpijo





Dvanajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo danes prinesel nov večni derbi med Mariborom in ljubljansko Olimpijo, in sicer prvega v sezoni 2014/15. Tekmeca, ki še čakata na zaostali obračun 2. kroga, sta na lestvici na drugem in tretjem mestu, loči pa ju točka. Glede na predstave v ligi prvakov so favoriti Štajerci, zmaji pa imajo svojo računico.

vecni derbi nk mb olimpia

Maribor je v domačem prvenstvu kazal zanj kar medle predstave, a kljub temu nanizal sedem zmag, neodločen izid in dva poraza ter ob tekmi manj za vodilnimi Domžalami zaostaja za šest točk.

Na drugi strani je Olimpija trenutno pri šestih zmagah, treh neodločenih izidih in porazu. Tako za Ljubljančane kot Štajerce bodo tokrat še posebna spodbuda navijači, obe navijaški skupini v tem tednu praznujeta “rojstni dan”. Mariborske Viole bodo ob svoji 25-letnici pripravile tudi posebno koreografijo, že v četrtek pa so ljubljanski Green Dragons praznovali 26 let obstoja.

Mariborčani in Ljubljančani bodo na derbiju brez kaznovanih igralcev, je pa pri domačih vprašljiv nastop poškodovanega Petra Stojanovića. Pri zeleno-belih se bo med vratnici bržčas vrnil Aleksander Šeliga, za nastop pa bosta po vsej verjetnosti znova kandidirala tudi Aleksandar Rodić in Miran Burgić.

Velja omeniti, da vijolice pred domačimi gledalci v prvenstvu še niso izgubile proti Olimpiji. Na derbijih med Mariborom in Olimpijo se je po podatkih Prve lige Telekom Slovenije sicer doslej uspelo vpisati med strelce 25 različnim nogometašem. S po štirimi goli se lahko pohvalijo Marcos Tavares, Goran Cvijanović in Etien Velikonja, po trikrat pa sta zadela Anej Lovrečič in Robert Berić. Edini nogometaš, ki je na derbijih prejel že dva rdeča kartona, je Aris Zarifović. Tekmo, ki se bo začela ob 20.05, bo sodil Matej Jug.

Sicer pa bodo v tem krogu vodilni Domžalčani danes ob 16.00 gostili Zavrč, Luka Koper in Gorica se bosta na Bonifiki merila ob 18.00, prav tako pa v Velenju Rudar in Kalcer Radomlje. Obračun Krke in Celja bo v nedeljo ob 15.00.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.