07:20, sre, 3. Jul

Drevi zadnji večni nogometni derbi sezone





Večna slovenska nogometna tekmeca Maribor in Olimpija se bosta še zadnjič v sezoni pomerila drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu v sklopu predzadnjega kroga Prve lige Telemach. Tekma ne bo odločala o naslovu, bo pa pomembna za končno drugo mesto, ki prinaša nekaj več premora pred začetkom evropskih izzivov v prihodnji sezoni.

Na lestvici vodi Celje s 75 točkami, Olimpija je pri 64, Maribor pa pri 63. V zadnjem krogu bo Maribor gostoval v Kopru, Olimpija pa bo gostila Bravo. Maribor je glede na predstave v spomladanskem delu kar v vlogi favorita, a določeno mero nepredvidljivosti lahko prinese tudi zadnje dogajanje v Olimpiji, ki je pred kratkim odslovila trenerja Zorana Zeljkovića.

Do zdaj igrali pred praznimi tribunami

Mariborčani so zaradi kazni zadnje tekme igrali pred praznimi tribunami, tokrat pa bodo za derbi spet polne – očitno zelo polne, saj napovedujejo največji obisk Ljudskega vrta v sezoni.

Večni derbi, tega bo sodil Nejc Kajtazović, bo 60. od sezone 2009/10 naprej, za zdaj ima Maribor 23 zmag, Olimpija pa 14. V tej sezoni je štajerska zasedba slavila dvakrat, in sicer s 3:1 in 2:1, ljubljanska pa enkrat z 2:1.

V tem krogu bosta danes še tekmi Rogaška – Aluminij in Domžale – Kalcer Radomlje. Obe bosta zelo pomembni v boju za obstanek, kjer ima Rogaška na osmem mestu 33 točk, predzadnje Radomlje jih imajo 31, zadnji Aluminij pa 28. Zadnje mesto vodi v 2. SNL, predzadnje pa v dodatne kvalifikacije. Pri tem pa Rogaška še čaka na svojo dokončno usodo, potem ko ni bila uspešna na prvi stopnji licenciranja za prihodnjo sezono.

Krog bosta v nedeljo končala obračun Celje – Koper in Bravo Kostel – Mura.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.