11:25, sob, 6. Jul

Družina iz Avstrije hvaležna Zagorjanom, ki so ji v noči poplav nudili zatočišče in prenočišče





Poročali smo, da so Zasavci poskrbeli za množico tujih državljanov, ki so med poplavami obstali v treh zasavskih občinah, tako Trbovljah, Hrastniku kot Zagorju. Nato pa so poskrbeli, da so tujci, ko je bilo to dovolj varno, v konvojih zapustili Zasavje in se odpravili proti svojim državam. Zdaj se je javila avstrijska družina, ki je zatočišče dobila v Zagorju.

V avstrijskem časniku Kronen Zeitung so namreč objavili zgodbo družine Mayer, ki se je v petek odpravila proti domu, a se je pri tem hudo zapletlo.  Slišali so novico, da je na avtocesti izjemen zastoj, zato so se odločili, da bodo pot od Ljubljane do Celje prevozili po regionalnih poteh.  In v Zagorju se je zapletlo, ko so želeli prečkati Savo.

Sprva so opazili, da potoki že prestapljajo bregove, prav tako poplavljena polja. Ker pa je bila cesta prevozna, so nadaljevali pot, povzemajo na portalu ZON.si. V Zagorju pa je cesta že bila zaprta, Sava je prestopila bregove. Naleteli so na prostovoljce, ki so jih ustavili in jim sporočili, dali letake z dopisom, da poti ne morejo nadaljevati. Ob tem pa tudi napotek, da naj se odpravijo do športne dvorane, kjer bodo lahko prespali.

Vir Kronen Zeitung

Družina je na tem mestu pohvalila Zagorjane, da so jih prijazno sprejeli in poskrbeli za njihovo varnost. Poudarili so, da je bilo v dvorani izjemno hitro pripravljeno vse za prenočiti, prav tako so dobili tudi hrano in pijačo. Zjutraj so dobili še zajtrk, nato pa so jih prostovoljci usmerili  na odprte ceste, od koder so lahko nato odpeljali domov, v Avstrijo.

Še posebej so Mayerjevi izpostavili, da so Zagorjani pokazali veliko srce.  Več o njihovi zahvali TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.