16:21, čet, 8. Avg

Družini Lah in Petelin v MOM, Snagi in Marturi





Potem ko smo razkrili nenavadno zaposlitev Tamare Lah, žene aktualnega v. d. direktorja mariborske Mestne uprave (MU) Damjana Laha, nam je slednji odgovoril, da na njeno zaposlitev ni imel nikakršnega vpliva. V tem času pa smo izvedeli še, da je Lahova med bolniškim staležem obiskovala javne prireditve ter, da zaposlitev na Marturi ni prvi primer, ko naj bi za njeno službo “poskrbel” mož.

lah

Pred poroko z Damjanom, se je Tamara pisala Pogorevc. Bila je poročena z nekdanjim generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem. Zanimivo, da je bila Tamara takrat zaposlena na Ministrstvu za notranje zadeve. S Pogorevcem sta se ločila poleti 2015, že 23. decembra istega leta pa se je Tamara zaposlila na Marturi – v Mariboru. Z Damjanom Lahom sta se poročila julija letos, pred enim mesecem, torej v času, ko je bila na bolniški. Tisti dan se je očitno dovolj dobro počutila tudi za pogostitev v Restavraciji Sedem (na Cafovi v Mariboru), od koder je na svoj Facebook profil objavila (poročno) fotografijo. Neuradno smo izvedeli tudi, da je bila bivša mariborska podžupanja Melita Petelin njuna poročna priča.

Vir: Facebook profil Tamare Lah
Vir: Facebook profil Tamare Lah

Nisem imel nobenega vpliva na izbiro moje žene pri zaposlitvi v navedenih podjetjih“, je zapisal Damjan Lah. Trdi, da se z nikomer iz Marture, niti iz Marproma o tej zaposlitvi ni pogovarjal. So pa nadvse zanimive povezave in zaposlitve družine nekdanje podžupanje Melite Petelin in v. d. direktorja MU Damjana Laha na MOM, Snagi in Marturi.

povezave

Kot smo izvedeli neuradno, je Tamara Lah na bolniški že več kot 3 mesece, a nam v Marturi, zaradi varovanja osebnih podatkov, tega niso mogli uradno potrditi, čeprav je Lah vesti o ženini zaposlitvi za Večer komentiral z besedami, da se “bolj kot s temi novicami zadnja dva meseca oba z ženo ukvarjava z njeno boleznijo“. Naj spomnimo še, da sta se oba v tem času očitno nemoteno udeleževala prireditev. Fotografija, ki sledi, je bila posneta 23. junija letos, ko s(m)o v Mariboru obeleževali dan državnosti ob 25-letnici samostojnosti Slovenije in 160 let Kadetnice. Z vsem spoštovanjem do bolezni, si verjetno samostojni podjetnik iz Maribora v času bolniške ne bi mogel privoščiti obiska zabave in prireditve, med tem ko njegovo podjetje “stoji” in je brez prihodkov.

Nekdanja podžupanja MOM Melita Petelin, Tamara in Damjan Lah, Igor Petelin (član nadzornega sveta Snage). Foto: MP Produkcija
Nekdanja podžupanja MOM Melita Petelin, Tamara in Damjan Lah, Igor Petelin (član nadzornega sveta Snage). Foto: MP Produkcija

Morda vas zanima tudi: Lahova žena za Marturo dela kar od doma

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.