18:28, pon, 29. Jul

Država v prodajo MLM





Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Slovenski državni holding (SDH) sta z objavo vabila za oddajo ponudb za nakup večinskega deleža Mariborske livarne Maribor (MLM) začeli prodajo njenega 99,97-odstotnega deleža. Družbo prodajata vključno z refinanciranjem in oz. ali prodajo njenih ključnih poslovnih enot, so sporočili iz SDH.

mariborska livarna

Lastnici MLM sta DUTB s 47,50 odstotka in država z 32,73 odstotka delnic, za katero delež prodaja SDH. DUTB in SDH sta v začetku meseca podpisala sporazum, s katerim sta se zavezala k skupni prodaji MLM. Za svetovalca pri prodaji sta izbrala družbo Ernst & Young.

Kot so navedli v SDH, je MLM visoko priznan proizvajalec tlačnih ulitkov z mehansko obdelavo in kovanih polizdelkov iz bakrovih zlitin. Proizvodni proces poteka na dveh lokacijah v Sloveniji, družba pa je organizirana v okviru treh profitnih centrov (tlačna livarna, orodjarna in kovačija).

Vlada je MLM lani poleti odobrila državno pomoč v obliki konverzije dela terjatve, ki izvira iz unovčenega državnega poroštva za posojilo, v kapitalski delež. Podjetje je sredi strateškega prestrukturiranja, lani naj bi ustvarilo 40 milijonov evrov prihodkov. V njih večino predstavljajo prihodki iz naslova tlačnih ulitkov z mehansko obdelavo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.