10:32, pet, 5. Jul

Državna revizijska komisija ugodila pritožbi neizbranega ponudnika za ureditev negovalne bolnišnice UKC Maribor





Državna revizijska komisija je v postopku oddaje javnega naročila za ureditev negovalne bolnišnice UKC Maribor ugodila pritožbi neizbranega ponudnika. Zahtevek za revizijo je vložilo podjetje Makro 5 Gradnje, ki je bilo po ocenah komisije neutemeljeno zavrnjeno.

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva v omenjeni zadevi ugotovila, da je naročnik – Urad RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu – neutemeljeno zavrnil ponudbo Makro 5 Gradnje kot nedopustno.

Negovalna bolnišnica se načrtuje na Pohorju

Ta ponudnik je bil zavrnjen zaradi ponujene tehnološke opreme kuhinje, ki naj ne bi ustrezala vsem zahtevam naročnika, a je revizijska komisija ugotovila, da je ponudil izdelke, kot jih je navedel projektant in so bili navedeni v razpisni dokumentaciji.

“Ugotovljeno je bilo še, da je naročnik vlagatelja obravnaval neenakopravno, saj je po drugi strani javno naročilo oddal izbranemu ponudniku, ki je prav tako ponudil referenčne izdelke, v nasprotju z vlagateljem pa zanje niti ni predložil zahtevanih dokazil,” je v sporočilu za javnost, ki ga je objavila v ponedeljek, še zapisala državna revizijska komisija.

Negovalno bolnišnico namerava Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor urediti v prostorih na Slivniškem Pohorju, kjer je bil do nedavnega oddelek za pljučne bolezni.

Po poročanju časnika Večer so javno naročilo za gradbeno obrtniška dela in opremo kuhinje na začetku junija oddali Makru 5 Gradnje, ki je bil najugodnejši izmed treh prijavljenih ponudnikov. Posel je bil pripravljen opraviti za 10,7 milijona evrov. A, kot je poročal portal Necenzurirano, naj bi po posredovanju takratnega vodje državnega urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra odločitev po desetih dneh razveljavili in nato izbrali najdražjega ponudnika, konzorcij Pomgrad, VG5 in GIC Gradnje, ki je ponudil posel za 12,3 milijona evrov.

Pritožili so se na odločitev

Konec julija je bila objavljena odločitev o oddaji naročila temu konzorciju, a se je na odločitev pritožil Makro 5 Gradnje in zdaj je državna revizijska komisija ugodila njegovi pritožbi.

“Takšen razplet smo pričakovali,” je za časnik Dnevnik povedal direktor podjetja Makro 5 Gradnje Igor Hvastja. “Zdaj čakamo, da naročnik sprejme novo odločitev in nas pozove k podpisu pogodbe,” je dodal.

Poleg tega bo moral UKC Maribor podjetju Makro 5 Gradnje poplačati več kot 31.000 evrov stroškov pravnega varstva, pišeta Večer in Dnevnik.

Projekt negovalne bolnišnice je sicer izgubil predvideno evropsko sofinanciranje v višini 6,8 milijona evrov, saj ne bo zaključen v predvidenem roku konec tega leta.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.