Drzna tatvina: Lažna delavca okradla hišo

Včeraj dopoldan sta dva neznana moška, ki sta uporabljala črni obrazni maski, ogovorila gospo pred stanovanjsko hišo na Ptuju.
Predstavila sta se ji kot delavca Telekoma, nakar jo je prvi zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino iz nočne omarice pa nakit. Še preden se je oškodovanka vrnila v hišo, je objekt zapustil. Moška sta nato odšla s kraja in oškodovanki natvezila, da se bosta vrnila popoldan.

Materialna škoda znaša okoli 3.200 evrov

Policija ob tem dejanju ponovno svetuje, naj ljudje na svoja dvorišča ali v hiše ne spuščajo nepoznanih oseb, čeprav se predstavijo kot delavci različnih podjetij. V takih primerih naj od takih oseb zahtevajo, da se predstavijo z identifikacijsko kartico podjetja, s fotografijo.

Upoštevajo naj tudi, da se delavci takih podjetij praviloma pred obiskom napovedo po telefonu ali pisno. V primeru, da pride do takega dogodka, kot je opisan, naj ljudje pravočasno pokličejo policijo na telefonsko številko 113, z glasnim govorjenjem pa naj na dogajanje opozorijo sosede ali mimoidoče.