14:34, sob, 20. Apr

Dupleško društvo Ohranimo naravo čisto poziva občana, naj v gozd odvržene odpadke odstrani





Dupleško društvo Ohranimo naravo čisto je prejelo anonimno obvestilo o nezakonitem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Gre za gozd v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava. Za tem je društvo pozvalo storilca, da odvržene odpadke pobere do naslednjega dne in jih odpelje v Zbirni center Duplek, sicer bodo obvestilo očevidca predali naprej. 

Po prejetem zapisu gre domnevno za storilca v zelenem terenskem vozilu, ki ga društvo poziva, da odvrženo pobere, so zapisali na svoji Facebook strani in dodali: “V nasprotnem primeru bomo prisiljeni posredovati anonimno prijavo očevidca dejanja na pristojne institucije. Enostavno smo zgroženi, da se takšna neodgovorna dejanja dogajajo v času, ko je zbirni center odpadkov odprt 4 krat na teden.”

Danes smo prejeli anonimno obvestilo o nezakonitem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Gre za gozd v…

Objavil/a Ohranimo Naravo ČISTO dne Nedelja, 15. november 2020

Še istega dne zvečer so objavili odvržene odpadke in zapisali, da bodo prepeljani v Zbirni center Duplek. Ob tem so tudi razložili, da ne bodo objavljali podatkov o storilcih: “Za ugotovitev kršiteljev imamo pristojne institucije, katerih delo je zbiranje dokazov, identificiranje storilcev in izdaja denarnih kazni. Zato od nas ne pričakovat, da bomo javno objavljali imena domnevnih storilcev, če jih sami nismo zasačili pri odlaganju odpadkov.” Ob tem pa so tudi pozvali očividce, da ko nekoga vidijo, da odlaga odpadke, da si zapišejo registracijo vozila, fotografirajo odlaganje in takoj prijavijo na 113 ali e-mail pp_maribor1.pumb@policija.si. Prijava ej lahko tudi anonimna.

Obenem pa so vsem dali še napotek: “Ker opažamo, da ljudje niso dovolj dobro seznanjeni s časom delovanja zbirnega centra, cenikom odlaganja odpadkov, načinu oddaje azbestne kritine, gradbenih odpadkov, zelenega odreza itd. smo se za to danes preko maila obrnili na Čisto mesto. Ko dobimo vse odgovore jih objavimo na naši strani.”

Odlagališče bo do jutri zvečer sanirano in odpadki odpeljani v zbirni center Duplek.
Za ugotovitev kršiteljev imamo…

Objavil/a Ohranimo Naravo ČISTO dne Nedelja, 15. november 2020

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.