10:55, pet, 29. Mar

Dva obdolžena nasilništva ob tragičnem pretepu v Mariboru priznala krivdo





Izmed sedmerice, obdolžene nasilništva pri tragičnem pretepu na mariborski tržnici januarja letos, sta dva priznala krivdo, danes poročata časnika Večer in Delo. Ostalih pet se je izreklo, da krivde ne priznavajo, tako da se bo zoper njih začel sodni proces.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Na predobravnavnem naroku na mariborskem okrajnem sodišču sta krivdo priznala Davor Hrgić in Danijel Polše. Prvemu je sodišče izreklo pogojno kazen pet mesecev in 15 dni zapora s preizkusno dobo dveh let, drugi pa se je s tožilstvom pogodil za kazen sedem mesecev zapora, ki jo bo odslužil z delom v splošno korist.

Sergej Mirjanić, Zoran Žilarevič, Gregor Mlakar, Matej Grenko in Darko Radović so krivdo odločno zanikali. Tožilka jim očita, da so 7. januarja letos okoli 5.30 pretepali skupino petih posameznikov ter jih spravljali v podrejen položaj. V primeru, da bodo spoznani za krive, jim grozi zapor do treh let.

Omenjeno sedmerico je tožilstvo obdolžilo nasilništva, ker so sodelovali v pretepu. V dogodku je bil eden od vpletenih zaboden in je kasneje v bolnišnici umrl. Odgovornost za njegovo smrt so kriminalisti pripisali osmemu, Vladimirju Bodiroži iz Žalca, proti kateremu pa kazenski postopek še ni stekel, ker sodišče po pisanju Večera še ni odločilo o zahtevi tožilstva za uvedbo sodne preiskave zoper njega.

Bodiroža in še ena oseba sta bila v pretepu lažje poškodovana. Oba sta v postopku proti sedmerici vložila premoženjskopravni zahtevek v višini več tisoč evrov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.