02:22, pet, 29. Sep

Dva slovenska teniška asa septembra zaključujeta profesionalno kariero

V Portorožu bo med 11. in 18. septembrom potekal teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. V ospredju bodo nastopi najboljših slovenskih igralk, ob tem pa bosta uradno zaključila kariero Katarina Srebotnik in Blaž Kavčič.

Že prej je bilo jasno, da se bo od tekmovalnega tenisa v Portorožu poslovil Blaž Kavčič, danes pa so s teniške zveze sporočili, da se je za takšen korak odločila tudi Katarina Srebotnik. Več podrobnosti bo znanih do konca meseca. Katarina Srebotnik je v svoji karieri osvojila štiri turnirje WTA med posameznicami, še bolj uspešna pa je bila v igri dvojic. 4. Julija 2011 se je Srebotnikova namreč po zmagi v dvojicah v Wimbledonu s Kveto Peschke povzpela na 1. mesto na lestvici WTA v dvojicah.

Premagala tudi slovito Sereno Williams

Skupaj je osvojila kar 39 naslovov v dvojicah, med njimi pet turnirjev za grand slam v kategoriji mešanih dvojic in en turnir za grand slam (Wimbledon 2011) v ženskih dvojicah. Portorož ima pri njej posebno mesto, saj je kar dvakrat nastopila v finalu. V kategoriji posameznic je premagala številne nekdanje najboljše igralke na svetu. Premagala je Arantxo Sanchez Vicario, Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Dinaro Safino, Caroline Wozniacki in na OP Francije leta 2008 tudi slovito Sereno Williams.

Odločitev o zaključku izjemne kariere je Katarina komentirala: “Napočil je čas, da po 24. letih profesionalne kariere zaključim svojo teniško pot. Na njej je bilo res veliko izjemnih in nepozabnih trenutkov, ki bodo za vedno ostali z mano. Vabim vas, da se mi pridružite v Portorožu, v soboto, 17. septembra 2022, na mojem uradnem zaključku.”

Najboljši rezultati Katarine Srebotnik:

• 1. mesto na svetu v konkurenci dvojic (najvišja uvrstitev)
• 20. mesto na svetu v konkurenci posameznic (najvišja uvrstitev)
• 6 osvojenih turnirjev za grand slam
• 4 zmage na turnirjih WTA med posameznicami
• 39 zmag na turnirjih WTA v dvojicah

Priprave na turnir potekajo nemoteno, obe poslovilni tekmi pa bosta dogodku dala posebno težo. Ob tem je potrebno omeniti, da bo v času turnirja na peščenih igriščih TC Portorož potekal tudi dvoboj Davisovega pokala med Slovenijo in Estonijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav