09:50, pet, 29. Mar

Dve fantastični vožnji Gajserja





Petnajsto dirko sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu je vnovič gostil Lommel. Slovenske barve sta z licencama AMZS zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.

FOTO: AMZS

Belgijski Lommel je še tretjič v dobrem tednu dni gostil dirko svetovnega prvenstva v motokrosu. Dež je močno otežil razmere za dirkanje na mehki podlagi, zato je vsaka že najmanjša napaka lahko pomenila konec sanj o uresničitvi načrtov in ciljev v tej preizkušnji.

Tim Gajser, vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP, je s kvalifikacijami opravil imenitno. Postavil je namreč prvi čas in tako dobil prvi možnost izbire štartnega položaja. Med vozniki tokrat ni bilo na štartu vselej zelo hitrega in agresivnega Jorgeja Prada. Španec je bil namreč v soboto pozitiven na testu covid-19 in je moral v samoizolacijo. To je Gajserju nekoliko olajšalo delo in je na prvo merilno točko po štartu pripeljal na prvem mestu. Slovenski motokros šampion je takoj močno potegnil in dvignil ritem dirkanja. V razmočenih in globokih brazdah na stezi mu je lahko deloma sledil le Romain Fevbre, ki pa Gajserju ni bil kos. Prvo mesto v prvi vožnji si je slovenski as privozil s prednostjo več kot 22 sekund.

Izjemno zadovoljen

“Sploh nimam besed. Super zadovoljen sem. V vožnji sem užival, čeprav so bile razmere za vožnjo izjemno težke. Dež je na mokri stezi storil svoje, veliko pa so dodale tudi globoke luknje in ni bilo lahko. Romain (op.a. Fevbre) mi je grozil nekaj časa, ampak vozil sem dobro in vse se mi je izšlo po željah,” je bil po koncu prve vožnje nasmejan od mivke pošteno umazani Gajser, ki je tudi v drugo štartal imenitno. Spet je bil najhitrejši na prvem merjenju časa, a je nato sredi prvega kroga padel in zdrsnil na osmo mesto. Sledil je lov na tekmece pred njim. Z visokim ritmom je v s kanali razbrazdani progi vozil zelo agresivno ter se s fantastično vožnjo v dvanajstem krogu prebil na prvo mesto, ki ga ni več izpustil iz rok ter je prišel do tretje skupne zmage na dirkah svetovnega prvenstva v sezoni.

“Dobro sem štartal. Potem sem si privoščil napako. Vozil sem preveč na zunanjem delu proge in padel. Bil sem jezen nase, a sem se zbral ter nato odpeljal kot znam in uspelo mi je priti do zmage tudi v drugo,” je bil vesel Gajser, ki ima v skupnem seštevku tri dirke pred koncem 74 točk prednosti pred Antoniom Cairolijem in je zelo blizu osvojitvi novega naslova svetovnega prvaka.

Brez točk za Pancarja

V razredu MX2 je Jan Pancar v kvalifikacijah postavil 25. čas. V prvi vožnji se na težki progi nikakor ni znašel. Zaradi padca v tretjem krogu je moral v bokse in je izgubil ogromno časa. Vseeno se je boril po najboljših močeh in na koncu v cilj pripeljal na 26. mestu. Tudi v drugi vožnji mu ni šlo tako, kot si je zamislil. Spet si je privoščil nekaj napak, ki so ga stale zelo veliko časa. Ciljno črto je po pol ure vožnje ter dveh krogih prečkal na 22. mestu, skupno pa je dirko končal na 23. mestu. Skupnega seštevka točk za svetovno prvenstvo tako ni popravil. Ima jih 88 in je z njimi tri dirke pred koncem sezone na 22. mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.