23:23, čet, 18. Apr

Eko dan ob Dnevu zemlje





Na ZPM Maribor so pomlad začeli z akcijo v okviru Dneva za spremembe v začetku aprila, ko so neprijazno zaščitno ograjo, ki že leta obdaja Dom ustvarjalnosti mladih, spremenili v cvetoč travnik.

image006

Pred vrati pa je že tudi prvi pomladni eko dan v letošnjem letu, Dan Zemlje. Z njihovimi programi za varstvo okolja in ohranjanje narave želijo osveščati, informirati, svetovati in posredovati znanja vsem generacijam. Želijo povedati in pokazati, kaj lahko vsak posameznik prispeva za zdravo okolje in s tem za lastno zdravje. Zato vabijo na prireditev ZAPLOSKAJMO ZEMLJI, ki bo v torek, 22. aprila, od 9. do 18. ure, na Trgu svobode.
Dogajanje dopoldne bo še prav posebej pestro. Združene bodo kar tri prireditve – Zaploskajmo Zemlji, ki jo organizira ZPM Maribor, Bistro glavo varuje čelada, ki jo organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maribor in Barviti kesoni za prijaznejši Maribor, ki jo organizira podjetje Snaga Maribor. Na stojnicah se bodo predstavile nevladne organizacije s področja varstva okolja in ohranjanja narave.

Njihov gost bo Keith Terry, glasbenik, tolkalist, plesalec in učitelj iz ZDA, ki z umetniško vizijo briše mejo med glasbo in plesom. Spodbuja in razvija umetnost igranja na najstarejši inštrument na svetu – telo. Za vse udeležence prireditve bo pripravil brezplačno delavnico »glasba telesa«, učenke in učenci OŠ Prežihovega Voranca pa kot uvod v delavnico pripravljajo prav posebno presenečenje – Flash Mob.

URNIK DOGAJANJA:

9.00 – Začetek prireditve – ustvarjalne delavnice, senzorični poligon in predstavitve nevladnih organizacij (do 18.00).
9.30 – Zbiranje mladih kolesarjev in predstavitev sodelujočih organizacij prireditve Bistro Glavo varuje čelada.
9.30 – Razstava barvitih kesonov za prijaznejši Maribor, ki so jih letos pobarvale učenke in učenci OŠ Angela Besednjaka, Maksa Durjave, Franceta Prešerna in Janka Padežnika.
10.00 – Pozdrav predstavnikov MO Maribor in organizatorjev prireditve in odhod kolesarjev na kolesarsko pot.
10.30 – TISKOVNA KONFERENCA.
11.00 – Flash Mob učenk in učencev OŠ Prežihovega Voranca.
11.15 – Delavnica »glasba telesa« pod vodstvom Keitha Terryja.
11.30 – Nastop otrok iz OŠ, ki so sodelovali v akciji ”Barviti kesoni za prijaznejši Maribor”
12.00 – Razglasitev rezultatov tekmovanja v spretnostni vožnji.
16.00 – Vrtnarska delavnica z Vrtnarjem Denisom.
16.30 – Govoreči zvonček, predstava Gledališča Smejček: Simona se zelo rada igra v naravi, učenja pa ne mara preveč. Raje lovi gozdne živali in se z njimi igra. Ko želi mamici utrgati zvonček, ga najprej zalije, pognoji ter se z njim pogovarja – slišala je namreč, da rastline lepše rastejo, če se z njimi pogovarjaš. V nekem trenutku pa ji zvonček nenadoma odgovori …

Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13 ali 041 532 118 ali kornelija@zpm-mb.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.