02:17, tor, 30. Jul

Elektro Maribor bo še naprej vodil Boris Sovič





Nadzorni svet Elektra Maribor je na današnji seji zaključil postopek izbora predsednika uprave družbe in na to mesto še za štiri leta soglasno imenoval Borisa Soviča, so danes sporočili iz Elektra Maribor. Na razpisu za novega direktorja je sicer kadrovska komisija nadzornega sveta pod vodstvom Tomaža Orešiča prejela šest prijav.

Sovič

Po pisanju Večera je komisija po dveh odpiranjih izbor najprimernejših kandidatov zožila na Soviča in nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Simona Tota.

Sovič je leta 2009 končal magistrski študij na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, pred prevzemom prvega mandata leta 2012 pa je zaključil mandat veleposlanika Slovenije v Izraelu in bil nekaj mesecev vodja direktorata za gospodarsko diplomacijo na zunanjem ministrstvu.

V začetku devetdesetih let je bil prvi državni sekretar za energetiko, leta 1996 pa je bil izvoljen v državni zbor. Na lokalnih volitvah leta 1998 je bil prvič izvoljen za mariborskega župana, štiri leta pozneje je kot kandidat SD dobil še drugi mandat.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.