17:53, čet, 25. Apr

Elektro Maribor z donacijo humanitarnim organizacijam





V letu 2018 je Elektro Maribor mariborskim humanitarnim organizacijam namenil donacijo, ki jo bodo vse tri organizacije namenile za pomoč otrokom in pomoči potrebnim.

Družba Elektro Maribor je letos že tradicionalno namenila tri donacije, vsako v vrednosti po 1.800 EUR, humanitarnim organizacijam, ki delujejo v Mariboru, in sicer Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Maribor, Nadškofijski Karitas Maribor in Zvezi prijateljev mladine Maribor.

»Sodelavke in sodelavci družbe Elektro Maribor se zavedamo svoje družbene odgovornosti. S svojim angažmajem, tudi v izjemno težkih vremenskih okoliščinah, jo izkazujemo z izpolnjevanjem temeljnega poslanstva naše družbe, distribucije električne energije prebivalstvu in gospodarstvu ter z trajnostnimi energetskimi storitvami. Zavedamo se pomena okolja, v katerem delujemo in živimo. Že vrsto let podpiramo izjemno pomembno delovanje humanitarnih organizacij,” sporoča Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor.

V Rdečem križu Slovenija – Območnega združenja Mariboru že 62. let organizirajo letovanje otrok na morju. Program izvajajo v prostorih letovišča v kraju Punat na otoku Krk. “Vsako leto na počitnice peljemo otroke, ki jim starši počitnic ne zmorejo omogočiti, otroke, ki so šibkejšega zdravstvenega stanja in druge otroke, katerih starši cenijo možnosti in prednosti kvalitetnega preživljanja počitnic v krogu vrstnikov. Vsem, ki bodo z nami letovali v prihodnje, želimo omogočiti normalne bivalne pogoje čez poletje, bi investicija v klimatizacijo omogočila izboljšanje bivalnih pogojev poleti ter omogočila podaljšanje sezone v obdobje z nižjimi temperaturami, saj bi z investicijo pridobili tudi možnost ogrevanja prostorov. Za izvedbo potrebne klimatizacije prostorov potrebujemo 40 klimatskih enot,« je povedal Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Maribor.

Božidar Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor, pa je o porabi sredstev povedal: »Pod našim okriljem deluje tudi program pomoči Ljudska kuhinja Betlehem, ki je namenjena v prvi vrsti socialno najbolj ranljivih in izključenim skupinam, ljudem iz družbenega obrobja in deloma tudi tujcem. Poleg zagotovitve toplega obroka je eden bistvenih ciljev tudi vključevanje ciljne populacije in vzpostavitve socialnih interakcij na eni strani ter krepitev zdravja ob redni in uravnoteženi prehrani.« 

Zveza prijateljev mladine Maribor je nevladna, nepridobitna, prostovoljska in humanitarna organizacija, ki je že vrsto let prepoznana kot pomemben člen civilne družbe v Mariboru in okolici. »V letu 2013 smo začeli razvijati projekt »Omogočimo sanje«. Projekt je zastavljen na osnovi ideje, da omogočimo otrokom in mladostnikom razvijanje ustvarjalnosti in hkrati razvijamo njihovo nadarjenost in talente. Projekt je zastavljen kot resna dodatna dejavnost šolskim programom znotraj katerega v otrokovem prostem času poskrbimo za razvoj talentov. Načrtujemo, da bomo tudi to šolsko leto združevali mlade iz celotne Slovenije,” je pojasnil Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor.

Elektro Maribor je že vrsto let eden izmed glavnih podpornikov tega projekta, saj s projektom omogoči tovrstno znanje otrokom, ki te priložnosti ne bi dobili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.