03:12, pet, 19. Apr

Energetiki Maribor »energetski oskar« – nagrada za energetsko učinkovito podjetje leta





Pri varčevanju z viri uvajajo v slovenskih javnih in zasebnih podjetjih vse več s tehnologijo podprtih ukrepov, kažejo prijave na letošnji razpis za energetske nagrade Financ.

Na letošnji razpis energetskih nagrad Časnika Finance so prejeli 18 prijav, in sicer deset v kategoriji energetsko učinkovit projekt, dve v kategoriji energetsko učinkovito podjetje in šest v kategoriji promocijski projekt. Priznanja najboljšim so pravkar podelili, in sicer prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov.

Prvi distributer daljinske toplote z nagrado za energetsko učinkovito podjetje leta

V kategoriji energetsko učinkovito podjetje je šla nagrada v roke Energetiki Maribor. V omenjenem podjetju so namreč sprejeli ukrepe za zmanjšanje rabe primarne energije, povečanje deleža visokoučinkovite proizvodnje, uvajanje obnovljivih virov energije, zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, so pojasnili pri Časniku Finance.

Energetika Maribor je sicer prvi distributer daljinske toplote, ki je dobila »energetskega oskarja« – nagrado za energetsko učinkovito podjetje leta. S sistematičnim vlaganjem v širitev in optimizacijo omrežja, vgradnjo hranilnikov toplote in uvajanjem obnovljivih virov skupno letno prihrani skoraj 30 gigavatnih ur energije.

Nagrado so podelili še v kategoriji energetsko učinkovit projekt ter v kategoriji promocijski projekt.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.