10:30, ned, 28. Jul

Europark zasedli raziskovalci





Tudi letošnja že deseta Noč raziskovalcev, ki jo mariborska Univerza organizira skupaj z Europarkom, je presegla vsa pričakovanja. Vseevropska Noč raziskovalcev 2015 je v Europark privabila številne mlade pa tudi manj mlade radovedneže, ki so želeli pobliže spoznati poklic raziskovalca.

EP noc 1

Minuli petek so se lahko obiskovalci mariborskega Europarka ves dan srečevali z raziskovalci in njihovim delom. Na enem mestu je bilo moč opazovati praktične poskuse s številnih raziskovalnih področij in na ta način preveriti lastne sposobnosti in nagnjenja.

EP noc 2

Posebnost vsakoletne predstavitve raziskovalne dejavnosti je tudi njen zabavni pristop, s čemer to sicer skrivnostno in večini nedostopno dejavnost še bolj približajo prav vsakomur, številnim mladostnikom pa pomaga pri izbiri nadaljnjega šolanja.

Kako zabavno in poučno je bilo v mariborskem Europarku minuli petek pričajo tudi priložene fotografije, zato so se v Europarku odločili, da bodo tudi v prihodnje po svojih močeh podpirali raziskovalno delo, še zlasti, kadar gre za mlade raziskovalce.

EP noc 3

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.