00:15, pet, 26. Apr

Evropska sredstva za energetsko prenovo Prometne šole Maribor ter Doma Štrk na Ptuju





Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 802.000 evrov za energetsko sanacijo stavbe Prometne šole Maribor, ki je vreden 2,2 milijona evrov, in 344.000 evrov za energetsko sanacijo upravne stavbe ljubljanskega Centra šolskih in obšolskih dejavnosti ter Doma Štrk na Ptuju, ki je ocenjena na 1,1 milijona evrov.

Prometna šola Maribor bo v okviru projekta izvedla prenovo in adaptacijo celotnega objekta.

Tako bodo naredili toplotno izolacijo ovoja stavbe, tal podstrešja in streh, poleg tega pa bodo zamenjali okna, vrata in razsvetljavo ter namestili termostatske glave in ventile na vseh ogrevalnih telesih, so danes sporočili iz omenjene vladne službe.

Vzpostavili bodo tudi centralno nadzorni sistem in vgradili merilni sistem, poleg tega pa bodo sanirali še ogrevalni sistem.

Z izvedenimi ukrepi bo predvidoma prenovljenih 8987 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Energetsko sanacijo stavb bodo s pomočjo evropskih sredstev izvedli tudi v Ljubljani in na Ptuju, in sicer bo Center šolskih in obšolskih dejavnosti v Ljubljani v upravni stavbi in Domu Štrk na Ptuju izvedel toplotno izolacijo zunanjih sten, stropa proti neogrevanemu podstrešju in strehe, zamenjal pa bo tudi okna in vrata.

Poleg tega bodo v omenjenih stavbah izvedli tudi prezračevanje, vgradili termostatske glave, ventile in merilni sistem ter prenovili razsvetljavo in ogrevalni sistem. S tem se bo zmanjšala poraba energije in posledično znižali tekoči obratovalni stroški.

vir:sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.