09:34, sre, 24. Apr

Evropski pokal ta teden na Pohorju: “Če želimo vrniti Zlato lisico je dobra izvedba tega tekmovanja pogoj”





Gregor Lednik generalni sekretar Zlate lisice in predsednik ASK Branik, nam je zaupal kako potekajo priprave za tekmi evropskega pokala, ki bosta ta četrtek in petek na Mariborskem Pohorju.

“Torej te dni bo na Pohorju potekalo tekmovanj Europa cup (evropskega pokala), ki je če povem v nogometnem žargonu, druga liga, torej takoj za svetovnim pokalom. Gre za to da, če želimo v naslednjem letu Zlato lisico res vrniti v nazaj Mariboru, in prepričan sem, da je to v interesu popolnoma vseh v Mariboru, je odlična izvedba evropskega pokala v letošnjem letu tudi nekako pogoj. Da lahko pokažemo FIS-u, da samo sposobni izpeljati tekmo v dolino,” nam v pogovoru zaupa Lednik.

Dejstvo je, da je trenutno na Pohorju veliko snega, prav tako nizke temperature omogočajo optimalno pripravo proge. Kar organizatorje izjemno veseli: “V zadnjih dnevih so temperature pod ničlo močno pomagale in lahko bomo vsaj do bližine ciljnega izteka oz. snežnega stadiona, zadevo oz. tekmovanje evropskega pokala pripeljali v dolino.”

Želijo navdušiti FIS

Vse napore trenutno vlagajo v to, da bo proga kot se spodobi. Da navdušijo tako smučarke, kot predstavnike FIS: “Prepričan sem, da bodo tekmovalke, ki prihajajo iz različnih držav imele res zelo dobre pogoje za tekmo. Absolutno je to tudi dober test prvega dela B proge in potem celega snežnega stadiona za naslednje leto (za Zlato lisico op. a.), Šlo bo za enega močnejših evropskih pokalov, vemo da vzporedno poteka svetovno prvenstvo v Franciji in tiste tekmovalke, ki se zaradi kvot niso uvrstile na svetovno prvenstvo bodo nastopile tukaj v Mariboru.”

Tekme so bodo odvijale v četrtek in petek, točen urnik pa bo sestavljen en dan prej, predvidoma pa bodo tekme med 10. in 13 uro.

Bo pa zaradi tekem evropskega pokala od vključno srede do petka zaprta proga skozi Špelcin log in v nadaljevanju po Snežnem stadionu do ciljne arene, so sporočili iz Marproma na družbenem omrežju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.