19:56, pet, 1. Jul

Evropski teden mobilnosti 2019 tudi v Vuzenici

V naslednjem tednu bodo v Vuzenici pripravili več prireditev in aktivnosti ob evropskem dnevu mobilnosti 2019. Usmerjene so k preventivnih akcijam za izboljšanje prometne varnosti, za otroke iz vrtca in osnovne šole pa tudi za njihove starše ter vse občane in občanke Vuzenice. V ponedeljek, 16. septembra, bodo imeli tudi dan brez avtomobila, zaradi tega bo za osebna vozila zaprtih nekaj cest.

Aktivnosti za občino oz. naselje Vuzenica ob dnevu brez avtomobila načrtujejo za ponedeljek, 16. septembra 2019, dopoldan. Med 10.00 in 12.30 uro bo za promet začasno zaprt del Splavarske ulice od križišča z Mladinsko ulico pri bloku do odcepa za lokal Huta. V tem času bodo otroci iz osnovne šole in vrtca na tej ulici seznanili z varno uporabo cest, tako da jim bodo predstavili vlogo kolesarjev in pešcev. Otroci pa bodo na asfaltne površine risali motive iz področja prometne varnosti. Zaradi vseh aktivnosti organizatorji prosijo tam stanujoče in druge občane, da med 10.00 in 12.30 ne vozijo po tem delu ceste z motornimi vozili.

Otroci bodo na dan brez avtomobila zavzeli nekatere ceste in na njih ustvarjali.
Otroci bodo na dan brez avtomobila zavzeli nekatere ceste in na njih ustvarjali.

Prireditve ob evropskem tednu mobilnosti, ki se bodo odvile tudi v Športnem parku pri šoli ter pred kulturnim domom in v njem, organizirajo Občina Vuzenica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Osnovna šola Vuzenica. Ob tem pa spodbujajo občane in občanke, da krajše poti po naseljih opravijo peš ali s kolesom in se izognejo pretirani oz. redni rabi avtomobilov. S tem bodo namreč prispevali k boljšemu zdravju, čistejšemu ozračju in k večji varnosti v prometu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *