12:48, sob, 20. Apr

Fafangel: “Če se bodo odločali za lockdown, potem naj bo to res pravi lockdown, ki bo veljal za vse”





“Če se bodo odločevalci odločali za zasilno zavoro oziroma lockdown, potem naj bo to res pravi lockdown, ki bo veljal za vse,” je v izjavi za medije povedal Mario Fafangel.

O zadnjem porastu okužb je spregovoril tudi predstojnik Centra za nalezljive bolezni na NIJZ Mario Fafangel.

“Situacija v Sloveniji se slabša. To je bilo do neke mere pričakovano, prišel je jesensko-zimski čas, a vseeno nas skrbi. Slika ni tako črna kot lani. Dnevne številke so visoke, a to ni edini ključen dejavnik, ki kroji naše usode. Ko gledamo številke v bolnišnicah in umrlih, je situacija boljša, cepljenje je naredilo svoje, a to ne pomeni, da lahko gremo v nedogled do take višine. A epidemiologe skrbi. Skrbi nas ta resigniranost, da gremo v prekuževanje kot da je to edina pot in da se bo epidemija končala le tako, da se bomo vsi okužili, določeni bodo umrli, odločevalci pa bodo v določenem trenutku posegli po zasilni zavori. Naj ne bo špekulacij, posegli bodo po zasilni zavori. Vsak odločevalec, v kateri koli državi, bo v danem trenutku, ko zdravstveni sistem ne bo zmogel več, potegnil zasilno zavoro,” je povedal Fafangel.

Rešitev ko ni drugih možnosti 

Mario Fafangel je ob tem poudaril, da stanje ni tako črno kot lani, saj da je cepljenje opravilo svoje. Ob tem je poudaril, da bi ob naraščanju okužb vsak odločevalec posegel po zasilni zavori. Ta zasilna zavora je ‘lockdown’, ki pa, kot pravi, ni rešitev, temveč odločitev, v katero si potisnjen, ko nimaš drugih možnosti.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.