05:24, sob, 6. Jul

FANTASTIČNO: Slovenci z ogromnim naskokom postali olimpijski prvaki!





Danes je v Pekingu potekala tekma mešanih ekip na srednji skakalnici. Slovenske barve so zastopali Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. Četverica je osvojila zlato olimpijsko medaljo, ter vse tekmece pustila daleč zadaj.

Naši so že v prvi seriji pokazali, da jim ni para in so praktično od prvega skoka pa do zadnjega vodili, tako dekleti, kot fanta so pokazali najboljše skoke.

Zaslužena zmaga Slovenije

Slovenska reprezentanca je pokorila vse tekmovalce na srednji skakalnici v Pekingu in z več kot 100 točkami prednosti osvojila naslov olimpijskih prvakov. Drugi so bili Rusi, tretji malce presenetljivo Kanadčani. Slovenci so tako danes osvojili že tretjo kolajno teh iger in obenem tretjo za Slovenijo v Pekingu.

Timi Zajc je po tekmi za RTV Slovenija povedal: “Res en super dan, vsi štirje smo naredil super skoke. Zmagali smo z visoko prednostjo, mislim da smo zasluženo zmagali.”

Spomnimo, pred dvema dnevoma je olimpijska prvakinja postala Urša Bogataj, Nika Križnar pa ji je delala družbo na zmagovalnih stopničkah, ter se okitila z bronasto olimpijsko medaljo. Dekleta so tako z nastopi na letošnjih olimpijskih igrah končale, fante pa čaka nastop še na večji napravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.