18:12, sob, 27. Jul

FBI potrdil, da je Trumpa med poskusom atentata zadela krogla





Nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa je res zadela krogla atentatorja oz. delček krogle, je v petek sporočil ameriški Zvezni preiskovalni urad FBI. Pojavila so se namreč ugibanja, da bivšega predsednika v Pensilvaniji 13. julija ni zadela krogla, ampak del stekla od razbitega teleprompterja.

“To, kar je nekdanjega predsednika Trumpa zadelo v uho, je bila krogla. Cela krogla ali deli krogle, izstreljene iz puške pokojnega subjekta,” je sporočil FBI potem, ko je njegov direktor Christopher Wray v sredo v kongresu dejal, da ni zanesljivo, kaj je Trumpa zadelo v uhelj.

Trump je imel sredi meseca predvolilno zborovanje v podeželskem kraju Butler v Pensilvaniji, nakar je strelec s strehe bližnjega poslopja ustrelil proti njemu osem nabojev. Trump je bil ranjen v desni uhelj, atentator pa je ubil udeleženca zborovanja, dva pa ranil preden so ga pokončali ostrostrelci tajne službe.

Ameriški mediji poročajo, da naj bi bil Trump užaljen, ker ljudje dvomijo, da je bil ustreljen z nabojem, sporočilo FBI pa naj bi sedaj teorije zarote o tem odpravilo. Njegov nekdanji osebni zdravnik v Beli hiši Ronny Jackson je v petek sporočil, da ni nobenega dokaza, da bi šlo za kaj drugega kot kroglo.

Trump je medtem v petek sporočil, da se vrača na kraj zločina in bo imel kmalu v Butlerju še eno politično zborovanje v čast ubitega gasilca Coreyja Comperatoreja.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.