14:16, čet, 8. Avg

Festival dojenja v podporo pri dojenju





Ta vikend v Mariboru v okviru Svetovnega tedna dojenja poteka festival Dojiva.se. V okviru programa v Mestnem parku, tudi danes potekajo številne delavnice na temo dojenja. Tema letošnjega festivala je Zaupam si. Z dogodkom pa želijo izraziti podporo dojenju ter podati informacije o izzivih nosečnosti in starševstva.

dojenje

“Festival Dojiva.se je predvsem opogumljanju žensk, da ponovno odkrijejo in prisluhnejo svoji notranji intuiciji. V poplavi informacij in dobronamernih nasvetov je pomembno, da se ženska zanese na svojo presojo in svoj občutek,” je zapisala Marina P. Frangež. Ob nosilni temi pa je tudi letošnji festival z vsebinami in pogovori namenjen sodelovanju med doječkami in nosečkami, da bodo lahko bodoče mamice že v času nosečnosti pripravljene na izzive, s katerimi se srečajo v minutah, urah, dnevih in tednih po porodu. Dogodek izraža podporo dojenju ter prinaša predavanja in informacije o izzivih nosečnosti in starševstva.

Podporna skupina Dojiva.se tudi na Facebooku

Skupina je nastala na pobudo Marine Popović Frangež kot projekt družbene odgovornosti njenega podjetja Ziza, ki izdeluje materinske in nosečniške blazine. “Podporna skupina Dojiva.se, ki deluje na družbenem omrežju Facebook, ima več kot 6.600 uporabnic, ki se v skupino zatekajo po pomoč pri težavah z dojenjem, pogosto pa podporna skupina pomaga tudi pri drugih izzivih nosečnosti in materinstva,” pravi Frangeževa.

Podrobnosti in program za današnje delavnice najdete na www.dojiva.se.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.