15:37, čet, 25. Apr

Festival Letni oder Ruše pred vrati





12. avgusta se pričenja 22. Letni oder Ruše, ki bo v objemu Pohorja obiskovalcem ponudil raznoliko glasbeno ponudbo. Pestro bo vse do 22. avgusta. Ponovno bodo nastopila znana imena: Jan Plestenjak, Modrijani, Adi Smolar, Tabu ter številni drugi. Letošnje osrednje ostaja Letno gledališče Pod goroj.

Slika je simbolična

Festival bo 12. avgusta otvoril nizozemski DJ AURORA: Eelke Kleijn – StellarBeat. Organizatorji obljubljajo enkratno glasbeno doživetje z lučmi. StellarBeat je v zadnjih letih gostil več kot 100 DJ-jev iz vsega sveta. Dan kasneje bo nastopila skupina Zmelkoow in podskupina Kafe Teater. Skupina je koronsko leto izkoristila za snemanje desete plošče. Obljubljajo mešanico pozitivne energije in vrhunskega muziciranja.

V soboto, 14. avgusta bo zbrane zabavala skupina Tabu, ki je sicer lani, kot prva v Sloveniji, pripravila prvi Drive-in koncert. Dobra vila, Lahko sem srce, Pesek in dotik, pesmi, ki že več kot 20 let navdušujejo številne. Dan kasneje, 15. avgusta, bo v znamenju domače glasbe, nastopili bodo Modrijani. Glasbena zasedba, ki množico ljudi vedno spravi na noge in jo napolni z energijo.

V sredo, 18. avgusta, se bo odvil 19. Kantfest International. Gre za festival kantavtorstva, ki je nastal v koprodukciji Cezama, centra za mlade Ruše in Kluba kulturnih ustvarjalcev KU-KU iz Maribora ter počasi prerasel v mednarodni festival. Vsako leto nastane CD-kompilacija nastopajočih. 19. avgusta, bodo obiskovalci uživali v monodrami Vlada Novaka – Gajaš, brez maske. Spregovoril bo o svojem življenju ter obračunal s seboj, družbo in sistemom.

“Zgoraj je nebo”, nova pesem, ki je navdušila številne poslušalce Jana Plestenjaka, ki bo na glavni oder stopil 20. avgusta. Prvi album je sicer izdal že leta 1994. V soboto, 21. avgusta, bo v Rušah odmeval smeha, nastopil bo stand-up komik Tadej Toš. Njegov smisel za humor ljudje navadno sprejmemo odprtih rok.

Dogajanje se bo zaključilo z 19. Kantfestom, nastopil bo Adi Smolar, odvila se bo tudi predstavitev zlate, srebrne in bronaste kante leta 2020.

Brezplačen program za najmlajše

Dogajanje bo na Letnem gledališču, sprva 16. avgusta ob 17. uri s predstavo Junaški jelen – Družinsko gledališče Kolenc. Dan kasneje bo gledališče Kukuc izvedlo predstavo za otroke Živ Žav. V sredo, 18. avgusta, bo v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji izveden predstavo Škratek prijateljček reši težave.

Kulinarično doživetje lokalnih gostincev

Okusili boste lahko dobrote ponudnikov hrane v okviru kulinaričnega dogajanja “Želodec na povodec”. Ti bodo vsak dan ponujali dobro hrano na lokaciji glavnega odra.

CELOTNI PROGRAM NAJDETE TUKAJ.

Vstopnice lahko kupite na recepciji Športnega parka Ruše, na prodajnih mestih in spletni strani Eventima.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.