11:22, čet, 4. Jul

Festival SEVIQC Brežice na gradu Cmurek





Na gradu Cmurek je včeraj v okviru festivala Seviqc Brežice potekal koncert umetnikov z imenom Ensemble Leviathan. Za obiskovalce so pripravili pester program. V igrani glasbi pa so se osredotočili na karakterje londonskega gledališča v 17. stoletju.

Festival_Seviqc5

Festival Seviqc Brežice deluje že trideset let, njegov namen je ohranjanje stare glasbe. Festival prirejajo vsako leto po celotni Sloveniji, njegova posebnost pa je ta, da se dogodki odvijajo v zgodovinskih objektih v različnih krajih Slovenije. Organizatorji vsako leto k sodelovanju povabijo mlade, nadobudne glasbenike in umetnike, ki obiskovalce popeljejo v svet zgodovinske glasbe. Gre za prireditev nacionalnega značaja, h krati pa festival velja za enega izmed pomembnejših kulturnih dogodkov pri nas.

Festival_Seviqc14

Tako so lahko v okviru tega festivala včerajšnji večer na gradu Cmurek v Šentilju obiskovalci prisluhnili zvokom glasbil in glasov Ensembla Leviathan, katerega je leta 2015 ustanovila Lucile Tessier. Osrednja nit predstave so bili karakterji londonskega gledališča v 17. stoletju. Obiskovalci so bili nad koncertom navdušeni, menijo da bi moralo takšnih dogodkov po Sloveniji biti več, saj je zgodovino potrebno ohranjati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.