08:28, ned, 28. Jul

Fištravec: “Beguncem omogočimo prost in varen prehod”





Mariborski župan Andrej Fištravec je ob prihodu beguncev v nastanitveni center v Maribor izrazil prepričanje, da bo varnostni sistem skupaj s humanitarnimi organizacijami in civilno zaščito zagotovil tako njihovo varnost kot varnost občanov Maribora. Sicer je okoli 100 migrantov že zapustilo nastanitveni center in se odpravilo proti Šentilju oz. Avstriji.

Begunci Foto: STA
Begunci
Foto: STA

“Glede na humanitarno krizo, ki je zajela območje Bližnjega vzhoda in tudi širše, je bilo pričakovati, da se bomo s tem izzivom srečali tudi v našem mestu. Prepričan sem, da bo varnostni sistem skupaj s humanitarnimi organizacijami in civilno zaščito zagotovil tako njihovo varnost, varen prehod države in seveda varnost naših občanov. Ves čas sem obveščen o aktualnem dogajanju na terenu in skupaj s svojimi sodelavci spremljam razmere, ki so obvladljive,” je dejal Fištravec.

Po uradnih informacijah je bilo v eni od mariborskih nastanitvenih enot sinoči nameščenih približno 100 migrantov. Te je evidentirala policija, s čimer so jim omogočili prosto gibanje. V manjših skupinah so zdaj samostojno in večinoma peš na poti do avstrijske meje.

Ob tem pa Fištravec dodaja: “Želim se zahvaliti vsem, ki pomagajo kot prostovoljci v humanitarnih organizacijah in drugače, kakor tudi tistim, ki po službeni dolžnosti opravljajo svoje zadolžitve. Predvsem pa vas pozivam, da skupaj naredimo vse, kar je v naši moči, da tem ljudem omogočimo prost in varen prehod preko Slovenije.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.