07:22, čet, 8. Avg

Fištravec še ni odvzel pooblastila vodji kabineta





Mariborski župan Andrej Fištravec se še ni dokončno odločil o tem, ali vodja njegovega kabineta Marjeta Krištofič Jamnik, ki naj bi na lastno pest uničila del dokumentacije pri enem od javnih naročil, še uživa njegovo zaupanje. Kot je dejal, je takšno ravnanje treba sankcionirati, predvsem pa ga moti, da je o dogajanju izvedel na mestnem svetu.

Kot smo že poročali, je direktor mariborske občinske uprave Damjan Lah prejšnji teden Ovadil vodjo fištravčevega kabineta. Tokrat se je odzval župan sam, ki je izpostavil, da je razočaran nad tem, da je te informacije izvedel zadnji.

 

lah

Za domnevno sporno ravnanje Krištofič Jamnikove je Fištravec namreč izvedel kar na četrtkovi seji, ko je o tem direktorja mestne uprave Damjana Laha povprašal opozicijski svetnik Željko Vogrin. Ta je informacije potrdil in povedal, da je visoki uslužbenki mestne uprave že izrekel opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, hkrati pa so jo kazensko ovadili.

Na lastno pest odstranila dokumente

Krištofič Jamnikova naj bi po poročanju Večera pri obdelavi naročila posla s podjetjem Press Clipping odstranila del pripomb, ki jih je k dokumentaciji podal občinski urad za finance. Vrednost naročila je bila 19.600 evrov, kar je nekaj pod zakonsko vrednostjo 20.000 evrov, pri kateri mora biti podjetje izbrano s postopkom javnega razpisa.

Mariborski župan tudi v današnjem odzivu za medije ni bil preveč konkreten glede svojega prihodnjega ravnanja, je pa dejal, da vodji kabineta, ki to delo opravlja po njegovem pooblastilu, za zdaj teh ni odvzel. Kot je dejal, je sicer za sum storjenega dejanja vedel, ni pa bil seznanjen s sankcijami zoper vodjo kabineta, ki so jih speljali mimo njega.

Zame sta ključni dve stvari. Da se takšno ravnanje sankcionira ter da razčistimo, zakaj o vsem skupaj nisem bil seznanjen. Vendar še vedno preučujem stvari, zato ne želim vnaprej napovedovati razvoja dogodkov,” je dejal Fištravec in dodal, da za zdaj ni dobil njegove nezaupnice niti direktor mestne uprave Lah, s katerim imata “delovno relacijo“.

Dokončne odločitve ne pričakuje v kratkem, saj da je čas dopustov, sicer pa bi se pred tem rad pogovoril tudi s podžupanjo Melito Petelin, ki je trenutno na dopustu. Slednja je namreč po njegovih besedah spisala sum storitve kaznivega dejanja, zato Fištravca zanima, ali je imela takšna pooblastila, glede na to, da je bil on v tem času prisoten na mestni občini.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.