10:10, čet, 8. Avg

Fištravec vendarle odvzel del pooblastil Kristofič Jamnikovi





Mariborski župan Andrej Fištravec se je vendarle odločil ukrepati v zvezi z ravnanjem njegovih najožjih sodelavcev glede primera vodje kabineta Marjete Krištofič Jamnik, ki naj bi na lastno pest uničila del dokumentacije pri enem od javnih naročil. Začasno je njej, pa tudi direktorju mestne uprave Damjanu Lahu, odvzel del pooblastil. 

 

Kot so sporočili iz mariborske občine, je župan skupaj s pravnim pooblaščencem občine, odvetniško pisarno Zečević, že v ponedeljek opravil nekaj razgovorov z zaposlenimi. Pogovoril se je tudi z v.d. direktorja mestne uprave Damjanom Lahom in nato še s pooblaščencem. Po izteku dopusta podžupanje Melite Petelin, pa se bo pogovoril še z njo. Fištravec je nato na kolegiju župana obvestil sodelavce, da je na osnovi doslej zbranih informacij od srede naprej in ves čas vodenja postopka s strani pooblaščenca Krištofič Jamnikovi in njeni sodelavki Maruški Dvoršak prepovedal sodelovati v postopkih javnega naročanja, vodja kabineta pa do nadaljnjega ne sme biti niti odredbodajalka za proračunske postavke na področju, ki zadeva župana in njegov kabinet.

Melita Petelin in Andrej Fistravec

 

Del pooblastil odvzel tudi Lahu

Mariborski župan je za ta čas tudi preklical kadrovsko pooblastilo Lahu. Ko bodo znane ugotovitve pooblaščenca in njegovi predlogi ukrepov, pa bo poskrbel za zagotovitev zakonitega delovanja občine in za zaščito integritete zaposlenih.

lah

Župan izvedel zadnji

Spomnimo, da je za domnevno sporno ravnanje Krištofič Jamnikove je Fištravec izvedel kar na seji mestnega sveta, ko je o tem direktorja mestne uprave povprašal opozicijski svetnik Željko Vogrin. Ta je informacije potrdil in povedal, da je visoki uslužbenki mestne uprave že izrekel opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, hkrati pa so jo kazensko ovadili. Ovadbo je brez njegove vednosti in čeprav je bil sam prisoten podpisala podžupanja, ki je trenutno na dopustu. Krištofič Jamnikova naj bi po poročanju Večera pri obdelavi naročila posla s podjetjem Press Clipping odstranila del pripomb, ki jih je k dokumentaciji podal občinski urad za finance. Vrednost naročila je bila 19.600 evrov, kar je nekaj pod zakonsko vrednostjo 20.000 evrov, pri kateri mora biti podjetje izbrano s postopkom javnega razpisa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.