04:05, sob, 20. Apr

Fištravec zbira podpise podpore





Mariborski župan Andrej Fištravec je včeraj začel z zbiranjem podpisov podpore za vložitev vnovične županske kandidature in kandidature njegove neodvisne liste za mestni svet.

Podpise občanov zbira iz razloga, ker tudi prej ni kandidiral kot strankarski župan oziroma pod zastavo kakšne stranke, ampak vedno s podpisi občank in občanov. “Tako bom tudi na letošnjih lokalnih volitvah kandidiral kot neodvisni kandidat,” je še dodal Fištravec. Prepričan je, da bodo tudi letošnje lokalne volitve v Mariboru po številu županskih kandidatov rekordne, tako kot so bile pred štirimi leti. “V Mariboru smo v marsičem posebni, zato ne dvomim, da bomo tudi letos,” je zaključil Fištravec. Za vnovično kandidaturo se je odločil tudi zaradi tega, ker po njegovem prepričanju županski mandat v Sloveniji v povprečju traja tri in pol mandatna obdobja, predvsem pa zaradi številnih zastavljenih projektov, ki bi jih želel dokončati.

Vir: facebook
Vir: Facebook

Stojnica na kateri Andrej Fištravec zbira podpise podpore stoji pred stavbo občine, kjer lahko svoj podpis oddate vsak dan v času uradnih ur upravne enote. Županovo kandidaturo je podprl tudi častni občan Maribora, ddr. Matjaž Mulej, kar je aktualnega župana zelo razveselilo.

Kot že rečeno, na zadnjih lokalnih volitvah (leta 2014) je bilo v Mariboru kar 17 kandidatov (nobene ženske), kar je bil svojevrstni rekord. Kolikšno bo letošnje končno število kandidatov in kandidatk, bo znano oktobra, ko bo treba uradno vložiti kandidature.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.