20:31, pon, 8. Jul

Fizični napad na voznika smetarskega vozila





Komunala Slovenska Bistrica ostro obsoja zavržen incident, ki se je zgodil danes. Okoli 10.50 je prišlo do fizičnega napada na enega od njihovih zaposlenih, ki je s skupino sodelavcev izvajal redno pobiranje bioloških odpadkov v ulici Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici.

“Med pregledom posode za biološke odpadke je naš zaposleni ugotovil, da so bili v posodi mešani odpadki, namesto ločeni biološki odpadki, kar je žal postalo precej pogost pojav na tem zbirnem mestu. Sledil je postopek, ki je v takih primerih predpisan, in naš voznik je želel narediti zapisnik ter fotografirati nepravilno napolnjeno posodo,” sporočajo iz Komunale Slovenska Bistrica.

Ob tem se je zgodil verbalni in fizični napad na zaposlenega s strani lastnika, ki ni pravilno ločil odpadkov, zapišejo v komunali in še dodajo: “Zaposlenega je lastnik žalil ter ga nato fizično napadel, pri čemer je utrpel poškodbe roke. Po poskusu fizičnega napada, se je naš voznik želel umakniti v vozilo, vendar se je nasilje nadaljevalo, ko je lastnik objekta, pri katerem smo odkrili nepravilno ločene odpadke, z vso silo zaloputnil vrata, s čimer je našega zaposlenega poškodoval po nogi.”

Nemudoma so incident prijavili pristojni policijski postaji, ki bo ustrezno obravnavala to zadevo.

V podjetju zavračajo vsakršno obliko verbalnega ali fizičnega nasilja: “Naši zaposleni se vsakodnevno soočajo z različnimi izzivi na terenu in z zahtevami naših cenjenih strank. Zavedamo se, da so naši zaposleni v izpostavljeni službi, vendar to nikakor ne sme biti izgovor za takšna nesprejemljiva in nasilna dejanja.”

Uporabili bodo vsa pravna sredstva

Želijo še poudariti, da imajo v podjetju ničelno toleranco do vsakršnega nasilja. Vodstvo podjetja bo naredilo vse, kar je v njihovi moči, da v prihodnje preprečijo kakršne koli poskuse nasilja nad zaposlenimi v katerikoli obliki. Poskrbeli bodo za ustrezne ukrepe in izboljšave, da bodo zagotovili varno delovno okolje za vse njihove zaposlene.

V primeru današnjega incidenta bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo, da zagotovijo, da bo storilec ustrezno odgovarjal za svoja dejanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.