14:20, čet, 25. Apr

Flisar danes ostal v četrtfinalu, jutri ima novo priložnost





Mariborčan Filip Flisar se je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu ustavil v četrtfinalu. Francoski Val Thorens je tako zaustavil našega Flisarja, ki je imel kar nekaj težav že pri samem štartu. Jutri pa ima novo priložnost.

Flisar je po zamudi na startu ujel stik z ostalimi nekje na polovici proge, ni pa imel več možnosti prehitevanja. Tako je pristal na repu, saj tekmovalci pred njim niso naredili nobene usodne napake, zaradi katere bi jih lahko ujel. V cilj je prismučal zadnji v prvi četrtfinalni skupini, skupno pa je bil 14.

Filip Flisar
Filip Flisar

Današnjo tekmo je tako ocenil: “Start v sezono je definitivno boljši kot lani. Moje smučanje mislim, da je OK, in v osmini finala sem odpeljal super. V četrtfinalu pa sem na startu malenkost zaostal, ravno toliko, da so me na prvem skoku stisnili in sem izgubil hitrost. Na začetku pa je taka ravnina, da ko enkrat izgubiš malo hitrosti, jo je nemogoče pridobiti nazaj. Potreboval sem čas, da sem tekmece dohitel, a jih prehiteti enostavno nisem mogel.” Zmagovalec pa je postal Kanadčan Kevin Drury.

Flisarja čaka jutri nova priložnost, saj bo ob 11. uri zanj naslednja tekma, ki ga lahko z dobro uvrstitvijo ponese med finaliste.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.