06:17, tor, 30. Jul

Flisar in Štuhčeva znova športnika Maribora





Športna zveza Maribora je danes v dvorani UŠC Leona Štuklja izbrala najboljše športnike in športnice minulega leta. V posamični konkurenci sta to postala alpska smučarka Ilka Štuhec, pri moških smučar prostega sloga Filip Flisar, med ekipami pa nogometni klub Maribor in odbojkarice Nove KBM Branika.

12829100_480716252122799_5684567019073972160_o

Na vzhodu nič novega, najboljši v Mariboru so tudi letos isti kot lani. Flisar je mariborsko športno javnost z lanskimi izidi prepričal s prvim mestom na svetovnem prvenstvu v smučarskem krosu. Za njim se je uvrstil Plavalec Martin Bau, tretji je bil jadralec Žan Luka Zelko.

V ženski konkurenci je znova slavila Štuhčeva, ki je najbolj prepričala s sedmim mestom na svetovnem prvenstvu v disciplini alpska kombinacija in petim mestom v svetovnem pokalu v disciplini smuk. Drugo mesto je pripadlo atletinji Sabini Veit, tretje pa teniški igralki Poloni Hercog.

Moška ekipa za minulo leto 2015 je tako kot leto poprej znova Nogometni klub Maribor Branik, ki je osvojil naslov državnih prvakov v sezoni 2014/2015, ženska ekipa pa je spet odbojkarski klub NOVA KBM Branik z naslovom pokalnih prvakinj v sezoni 2014/2015, drugim mestom v 1. državni ligi in naslovom prvakinj srednjeevropske lige.

Trener leta je postal odbojkarski strokovnjak Bruno Najdič, najboljša ekipa v individualnih športnih panogah pa Kegljaški klub Konstruktor. Perspektivna športnica 2015 je taekwondojistka Sara Pungartnik, športnik pa plavalec Grega Popović. Najboljše šolsko športno društvo je Osnovna šola Ludvika Pliberška.

Prireditelji so podelili tudi posebna priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije, te so prejeli Žan Luka Zelko, Matjaž Zelko, Urša Terdin, Gregor Stračanek, Domen Kugl, Darko Pasarič, Jakob Simnič in Nejc Gazvoda ter Žiga Kos. Cizljevi nagrajenci pa so postali Božo – Bojan Kumperščak, Bruno Najdič, Darko Vujčič, Jan Čreslovnik, Maja Šarac, Silvester Lipošek, Teniški klub Branik in Žan Luka Zelko.

Športnika leta v konkurenci invalidov sta postala plavalec Žiga Kos in Sanja Debevc, ki nastopa v bowlingu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.