16:27, sob, 6. Jul

Oglaševalski pristopi strank, flop SD: Kombi SD na parkirišču za invalide





Če so se nekateri odločili predvsem za to, da bodo nase opozarjali z ogromnimi plakati, so drugi šli še korak naprej in se po Sloveniji vozijo s strankarskimi vozili. V zadnjih dneh je družbena omrežja preplavila fotografija prevoznega vozila SD, ki promovira kampanjo “drugače”. To je bilo parkirano na parkirnem mestu, ki je namenjeno invalidom.

Obrnili smo se na Socialne demokrate in jih povprašali, kako komentirajo omrenjeno fotografijo. Vprašali smo jih tudi, ali so se morda invalidom opravičili in ali obžalujejo dogodek. “V zvezi s fotografijo, o kateri sprašujete, pojasnjujemo, da se je kombi zaradi natovarjanja zgolj za kratek čas (cca 3 min) ustavil na parkirišču za invalide. To se ne bo ponovilo,” so nam odgovorili iz službe SD za odnose z javnostmi.

Vožnja s traktorjem

Marjan Šarec iz stranke LMŠ se je odločil pritegniti pozornost tako, da se je zapeljal s traktorjem.

Mateja Udovč pripeljala tovornjak in ga ustavila sredi krožišča

Pozornost je pritegnila tudi ti. turneja po Naši Deželi, ki sta jo otvorili Mateja Udovč in Aleksandra Pivec. Mateja Udovč je pred dnevi pripeljala kar njihov tovornjak. Ustavila ga je sredi krožišča. Ob videoposnetku, ki so ga delili v Naši Deželi, pa so zapisali: “Naša dežela ne tiči v praznih poslanskih pisarnah. Ne zapira se v velike temne avtobuse. Naša dežela odpira svoj mobilni prostor za vse. Za vse ljudi prireja glasbene koncerte, pogovore, kuha kavice. Tu smo za vas. Pridružite se nam.”

Tudi njihova poteza je spodbudila precej negativnih kritik, saj naj bi s tovrstnim početjem ovirali promet

V Gibanju svoboda se bodo zapeljali z vlakom Svobode

Iznajdljivost strank je več kot očitno raznolika. V Gibanju Svoboda so celo organizirali prevoz z vlakom, ki so ga poimenovali vlak Svobode. Za slabe pol ure vožnje, kjer bodo lahko posamezniki spoznavali kandidate, pa bo potrebno odšteti 2,60 evra.

Ploščad klonila pod težo avtobusa

Precej odziva je sprožil tudi dogodek, ki se je zgodil v Zagorju ob Savi, ko je strankarski avtobus NSi poškodoval mesto ploščad, ki je klonila pod težko avtobusa. S strani NSi so obljubili, da bodo nastalo škodo poravnali, sami pa obžalujejo dogodek.

FOTO: Facebook

V SDS so si “prilastili” druge projekte

Čeprav ne z vozilom, so bili “na tapeti” tudi v SDS, kjer so se na različnih mestih v Sloveniji pojavili oglasi, s katerimi naj bi sporočali, kaj vse so dobrega naredili. Pohvalili so se tudi z obnovo kulturnega doma ter gradnjo zimskega bazena in urbanega parka. A omenjena projekta niso bila krita s strani Slovenske demokratske stranke, pač pa gre za občinske projekte, ki so bili financirani z občinskimi, evropskimi in državnimi sredstvi.

Mestna občina Slovenj Gradec je na sedež stranke SDS poslala dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju, ki so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov, so poročali na 24ur.com.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.