16:43, sob, 29. Jun

FOTO: 15-letna Mariborčanka Anja postala evropska prvakinja v Akvatlonu





15-letna Mariborčanka Anja Bezlaj je v Coimbri 21.6. na Portugalskem osvojila naslov evropske prvakinje v akvatlonu ( 1 km plavanja in 5 km teka) med mladinkami.

Anja Bezlaj, plavalka plavalnega kluba Branik od svojega 6 leta, ki je v času Covida našla zase dodaten šport Triatlon (TK3Life), kamor spada tudi akvatlon. Atletske veščine je pridobivala izpod rok uspešnega trenerja Boruta Podgornika, kolesarskih začetnih veščin pa s strani Jožeta Kojca. Anja trenira plavanje 6-10 krat tedensko, atletiko enkrat s trenerjem in ostalo po programu. Za kolo nato ostane samo kakšna sobota in nedelja.

Osebni arhiv Anje Bezlaj

Mlada izjemno uspešna in perspektivna Mariborčanka 

Anja bo čez poletje pridno trenirala za plavalno državno prvenstvo, čaka pa jo še 2024 Europe Triathlon Youth Championships Festival Banyoles, 2024 Europe Triathlon Junior Cup Salini, odvisno od finančne situacije in ostalih vplivov pa še mogoče 2024 Asia Triathlon Junior Championships Khobar KSA in 2024 Asia Triathlon Multisport Championships. Mlada uspešna športnica sporoča: “Zahvalila bi se vsem ki me podpirate na moji poti.”

Osebni arhiv Anje Bezlaj

V zimskem času Anja trenira triatlon in plavanje na Malorki, saj je že drugo leto članica Triatlonskega kluba TRI Academy Mallorka. V februarju je za klub priborila dve zmagi ( 25.2.2024 Mallorca – ParkBit – 1. mesto v štafeti sprint duatlon 3.3.2024 Mallorca – Sineu – 1. mesto v sprint duatlonu in 3. mesto v absolutni kategoriji).

Dan po prejetem naslovu Evropske mladinske prvakinje je v Pontevedi nastopila v sprint triatlonu in dosegla med 122 prijavljenimi odlično 4. mesto. Vsi trije športi so izjemno zahtevni, plavanje, triatlon in tek in prav pri teku se Anja udeležuje še DP v tekih na dolge razdalje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.