23:27, pet, 19. Apr

FOTO: 22. marec, dan, ko slavi voda





Mariborski vodovod priredil dogodek ob svetovnem dnevu vode

22. marec, dan, ko slavi voda! Na njen pomen, minljivost in nenadomestljivost je opozoril Mariborski vodovod. Ob letošnjem svetovnem dnevu voda so v nakupovalnem središču Qulandia v Mariboru priredili obilico zanimivih dogodkov.
Letošnja tema ob svetovnem dnevu vode je “odpadna voda”.

Direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač je izpostavil, da povprečen Mariborčan dnevno porabi okrog 154 litrov vode. Dodal je še, da kljub vse večjemu onesnaževanju pitne vode, Mariborčani pijemo kvalitetno in čisto vodo.

K sodelovanju so povabili različna invalidska društva in varstveno delovne centre iz Maribora. Njihovi varovanci so ustvarjali likovna dela na temo “kroženje vode”. Izbrana likovna dela in razstavo Mariborskega vodovoda si lahko v Qulandii ogledate vse do 23. marca.

DSC_8425

Mimoidoči so bili nad programom navdušeni. Ena od obiskovalk je povedala: “Premalo se zavedamo kakšen pomen ima voda v našem življenju. Samoumevno je, da priteče iz pipe. Ta dogodek mi je dal misliti.”

Veselje in zadovoljstvo so izrazili tudi varovanci varstveno delovnega centra Sožitje iz Maribora, ki so za obiskovalce pripravili plesno točko. Dogajanje so popestrili tudi nastopi mladih pevk.

Kaj pod gladino skriva reka Drava?

Ob svetovnem dnevu vode je 21 potapljačev Potapljaškega društva Maribor tudi letos očistilo reko Dravo. Kljub vsakoletni čistilni akciji, se pod gladino reke skrivajo številni odpadni predmeti. Pri temperaturi vode zgolj 8 stopinj Celzija so potapljači na območju od Koroškega do Titovega mostu na nabrežje povlekli nakupovalne vozičke, odvržena kolesa, pnevmatike, skiro in še mnogo drugega.

DSC_8451

Predsednik društva Jure Šega je dejal: “Drava je čista reka. Že vrsto let organiziramo ekološko akcijo čiščenja Drave in z veseljem povem, da je v Dravi vsako leto manj odpadkov. Želimo si, da v prihodnje v reki ne bi našli ničesar.”

Čistilo pa se ni samo reke, tudi nabrežje je sedaj čisto. Za to so zaslužni prostovoljci, ki so odpadke ročno prinašali do zbirne točke ob Vodnem stolpu na Lentu.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.