00:26, sre, 24. Apr

FOTO: 29. Gradovi kralja Matjaža tokrat zbirajo fotografije gradov, ki jih udeleženci naredijo sami





Tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki jo konec januarja organizirajo v Črni na Koroškem, je letos nedvomno drugačna. 29. Gradovi kralja Matjaža bodo potekali po vsej Črni na Koroškem, po vsej Koroški, po vsej Sloveniji in po vsem svetu, pravijo organizatorji in vabijo vse graditelje in ustvarjalce, da naredijo svoj grad kralja Matjaža in nato tri slike pošljejo na e-naslov: tic@crna.si.

Mali ustvarjalci iz vrtca Kralj Matjaž Črna so ustvarili poseben grad. Vir: Facebook Gradovi kralja Matjaža

Tako vas vabijo, da se na enega od naslednjih načinov vključite v prireditev in ustvarite svoj grad za kralja Matjaža:
– zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, parku …
– izdelate svoj grad iz drugih materialov – kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock …
– narišete svoj grad na papir, platno, karton, steno, les, glino …
– lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, vaše ustvarjalnosti ne bomo omejevali. Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe.

Pomembno je, da svoj grad izdelate ali upodobite, nato pa ga fotografirate in organizatorjem največ po tri fotografije vašega gradu pošljete na e- naslov: tic@crna.si.

Uporabniki in delavci v Varstveno delovnem centru Slovenj Gradec so iz odpadnega materiala naredili Matjažev grad. Vir: Facebook Gradovi kralja Matjaža

V njihovi turistični pisarni bodo fotografije gradov skrbno hranili in jih sproti objavljali na Facebook strani »Snežni gradovi kralja Matjaža«. Ob koncu prireditve pa si bo vse fotografije ogledal tudi kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji, so zapisali. Prav tako imajo možnost obiskovalci Facebook strani izbrati grad, ki jim bo najbolj všeč. Pravijo, da se bodo potrudili, da bodo avtorji najlepših gradov prejeli tudi zanimive in lepe nagrade.

Gradove lahko ustvarjate ves mesec – prireditev bo letos trajala od 1. januarja 2021 do 31. januarja 2021. Februarja, ko goduje Matija – torej tudi kralj Matjaž – pa bodo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade.

Tinka, Feliks in Loti iz Kranja so ustvarili grad. Vir: Facebook Gradovi kralja Matjaža

Ob tem vabijo tudi vse graditelje, ki so v preteklih letih že sodelovali na prireditvi Gradovi kralja Matjaža in obiskovalce, da ta mesec na svojih družabnih profilih objavijo najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev in tako ves januar pomagate ustvarjati pravljično vzdušje – v čast kralju Matjažu. Tudi organizatorji se bodo potrudili in na Facebook strani »Snežni gradovi kralja Matjaža« objavili zanimive fotografije iz vseh 28 preteklih prireditev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.