15:06, pet, 29. Mar

FOTO: 3. Festival palačink v Mariboru





V središču Maribora, na Trgu Svobode, je dišalo po palačinkah. Odvil se je že 3. Festival palačink v organizaciji humanitarnega društva Rotaract Cluba Maribor na katerem so zbrali 1300 € sredstev, ki jih bodo podarili v humanitarne namene.

Na lanskem več kot uspešnem festivalu so spekli okrog 1000 palačink, danes so to številko dosegli oz. celo presegli.

V zameno za prostovoljni prispevek, so obiskovalci, ki so bili nad idejo in organizacijo zelo navdušeni, dobili palačinke. Izbirali pa so lahko med kar 20-imi različnimi nadevi, najbolj priljubljen je bil čokoladni.

3. Festival palačink

“Dogodek ima v celoti dobrodelno noto. Prostovoljne prispevke, ki smo jih zbrali, bomo v podarili Fundaciji Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, in Fundaciji Mima, ki bo sredstva namenila obetavnim mladim športnikom prav tako iz socialno ogroženih družin,” je dejala članica kluba Nina Golob Žvajker.

“Palačinke so slastne”, “Prišli smo zaradi druženja, dobrih palačink in še humanitarnosti”, “Smo ljubitelji palačink, današnje so fantastične!” takšni so bili odzivi obiskovalcev.

Festival palačink je dogodek na katerem se predstavijo lokalni ponudniki sadnih sokov in hrane, obiskovalci pa spoznajo delovanje Rotaract Cluba Maribor, ki že 15 let skozi humanitarne projekte pomaga v lokalnem okolju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.