14:55, ned, 30. Jun

FOTO: Afterji, zabave po zabavi v Minoritih – posebne zgodbe Festivala Lent, povezane v celoto





Zabave po zabavi ali afterji (afterparty), ki se zgodijo vsak večer Festivala Lent v Minoritih, potem ko se izteče koncert, so resnično zgodba zase. Namenjeni so, kot so zapisali, najbolj vzdržljivim, a to je pravzaprav premalo povedano, saj so enostavno tisto, kar človek potrebuje, preden odide domov poln vtisov o Festivalu Lent.

Tam se namreč najdejo tisti, ki so prej hodili naokrog po prizoriščih, zdaj pa se lahko skupaj zabavajo na enem. In tam so tudi organizatorji in velikokrat tudi nastopajoči. Vsaj en del.

Že prelet letošnjega dogajanja na afterjih je pokazal, da se tam zaradi intimnega, skritega, ograjenega prizorišča, ki pa je hkrati tudi odprto, vsaj navzgor, ker je na prostem, da se tam lahko ustvari izjemno klubsko vzdušje.

V ponedeljek je zagotovo bilo tako prvo uro in tudi nekoliko kasneje. Gneča ni bila prevelika, niti premajhna. Ravno prav, da so se lahko prijatelji in prijateljice našli, znanci in znanke srečali po dolgem času in posedeli ob glasbi, za katero je skrbel didžej. Prostora je bilo dovolj tudi za plesati, stati, se pozibavati. Skratka uživati ob dobri glasbi. In čakati, da pride naslednji dan. Sproščeno, ker naslednji dan je bil praznik, dela prost dan za marsikoga. Zakaj torej ne bi plesali na afterju? In so to tudi delali.

Naslednji dan je bilo ponovno “luštno” za tiste, ki so prišli. Luči so vse dni, no, noči, takšne, da se človek resnično počuti, kot da je na dopustu, v kakem klubu, kjer goste sprejmejo z obema rokama, hkrati pa jih – če tako želijo – pustijo na miru. Ob zidu je klopca, pod tribuno s sedeži šank, kjer poskrbijo za žejne. Ko vstopijo obiskovalci na prizorišče, vidijo naravnost pred sabo igro svetlobe na nasprotnem zidu, pred njim je prostor za didžeja, nekoliko dvignjen, tako da ta vidi, kako se občinstvo odziva na glasbo.

In ob tem lahko povemo še, da je didžej poskrbel za odličen prehod glasbe. Obiskovalci koncert v avditoriju so lahko naredili le nekaj korakov na drugo stran, hrbtno stran tribune in plesali naprej, kot da so na eni dolgi, super zabavi.

V sredo je dež poskrbel še za zvočno kuliso, tako da je marsikomu odvrnil misli na after. Četrtek pa se je zato vse vrnilo, pokazalo v najboljši luči. After je bil izjemno obiskan, tam je človek res lahko videl vse tiste, ki so najbolj vzdržljivi, najbolj aktivni, najmanj zaspani, najbolj pripravljeni plesati. Skoraj se lahko zapiše, da je bilo polno do zadnjega kotička.

In potem z veseljem pričakuje današnji, petkov, in jutrišnji after v Minoritih. Bodo prišli vsi tisti, ki so bili tam včeraj, jih bo prišlo še več, jih bo prišlo manj? In kdo bo poskrbel za ritme in glasbo?

Danes, v petek, 28. 6. 2024, bo tam DJ Križko, ki ga poznajo poslušalci radia, kjer se ga sliši, zdaj je glasbeni urednik na Totem radiu. In glasba, ki jo vrti? Ta sega vse od 60. let prejšnjega stoletja (joj, kako daleč se to sliši) do sedanje glasbe. Vrti soul, disko, funk, jazz, funky house in še kaj.

In jutri? V soboto, 29. 6. 2024, na zadnji dan Festivala Lent? Napovedan je DJ Rocca, breakbeat pionir z neustavljivim naborom funky ritmov pod prsti, ki bodo poskrbeli za neustavljivo željo po miganju in plesanju. Torej se obeta plesni večer. Pripravite plesne čevlje.

Opozoriti pa je treba še na nekaj. Za afterje v Minoritih je treba imeti vstopnico. Če jo imate, ste na konju. Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu oz. prireditvi velja tudi kot vstopnica za Minoriti After Party. Število razpoložljivih vstopnic prilagajajo sproti glede na zasedenost prizorišča Minoriti – oder NKBM. Zato v Narodnem domu Maribor prosijo, da spremljajte njihove ažurne objave na festivalskih družbenih omrežjih in spletni strani ter na prodajnih mestih. Za petek, torej danes, bi se še našla kaka vstopnica, za soboto so “polni”, a to se lahko spremeni. Zato ni odveč, da se prepričate na njihovih omrežjih, ali lahko priletite tja. Sam vstop je sicer predviden med 23.30 in 24. uro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.