23:41, čet, 25. Apr

FOTO: Avto gorskega reševalca med intervencijo popisali s flumastrom





Gorski reševalec Martin Česnik je skupaj s sodelavci Reševalne skupine Postojna in Ajdovščina sodeloval pri zahtevni reševalni intervenciji v Turi, Gradišču nad Vipavo. Ker je bilo parkirišče polno, je svoj avto parkiral na zasebni poti. Ko je bila akcija končana, pa ga je na avtu čakal napis, delno napisan s flumastrom, da je njegov avto na privatni poti.

Hitel je na zahtevno reševalno akcijo

“Danes smo Gorski reševalci Reševalne skupine Postojna in Ajdovščina imeli zahtevno reševalno intervencijo v Turi (Gradišče nad Vipavo). Parkirišče je bilo prepolno in da, parkiral sem na pot, ki je bila očitno zasebna. Hiteli smo, da bi bili čim prej pri ponesrečencu. Se opravičujem!” je zapisal Česnik v svoji objavi na Facebooku in dodal: “Tole sem dobil ob povratku na zadnjem steklu, delno napisano z alkoholnim flomastrom …”

Avto je označen z nalepko gorskega reševalca

Zapisal je še, da ima na avtu oznako gorskega reševalca, ki je na vidnem mestu. “Če bi lastnik poti pogledal tudi na vetrobransko steklo bi lahko videl da je tam nalepka gorskega reševalca. Mogoče bi lahko tudi pomislil, da nekdo ni nalašč zaparkiral poti, ki je bila edina še prosta, da je to naredil, ker je reševalec in je odhitel na pomoč in ni imel kam parkirati,” je razložil Česnik (njegovo besedilo objavljamo, kot ga je zapisal nelektorirano).

Objava reševalca Martina Česnik na Facebooku, dostop 22. 11. 2021

Reševalci so prostovoljci, ki pridejo velikokrat na intervencijo s svojimi vozili

Razložil je tudi, da so gorski reševalci prostovoljci in da se na kraj nesreče pogosto vozijo s svojimi osebnimi avtomobili, ki nimajo signalnih luči. “Če kdaj na gorskih poteh (ali tudi v cestnem prometu) srečate avtomobil, ki vozi na zgornji meji še dovoljenega in daje vtis, da se mu zelo mudi, pomislite na to in ne merite avtomobilskih mišic z nami. Hvaležni vam bomo,” je zaključil Česnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.