14:51, pet, 19. Apr

FOTO: Avtobus, ki je bil donacija Maribora pobratenemu Harkovu, je bil danes predan v uporabo





V nedeljo smo poročali, da je avtobus, ki smo ga Mariborčani podarili pobratenemu Harkovu in napolnili s pol tone humanitarne pomoči, prispel v Ukrajino, oziroma na tretjino poti med Mariborom in Harkovom, saj je Harkov od ukrajinskega mejnega Mesta Mukačevo oddaljen natanko dvakrat toliko, kot Maribor.

Danes pa je Igor Jurišič iz Mestne občine Maribor, natančneje predsednik Odbora za mednarodno in medmestno sodelovanje z veseljem sporočil, da je avtobus pred harkovsko mestno hišo uradno prevzel g. Evgenij Vodovozov, podžupan Harkova za področje infrastrukture in je tako dokončno predan v uporabo.

Z avtobusom prispela tudi humanitarna pomoč

Podžupan Harkova se je Mariboru iz srca zahvalil za pomoč v trenutku, ko je ta najbolj potrebna. Z avtobusom je v Harkov prispela tudi vsa zbrana humanitarna pomoč in sicer 222 kg hrane, 244 kg sanitarno-higienskih izdelkov, 35 kg medicinskih izdelkov in 2 kg zdravil.

Ob tem je predsednik Odbora za mednarodno in medmestno sodelovanje MO Maribor prebivalcem Harkova prenesel željo, da Harkov, ki letos obeležuje 10. Obletnico pobratenja z Mariborom, v miru dočaka svoj praznik, 23. Avgust – 79. Obletnico osvoboditve Harkova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.